美劇集中討論區(38) Killing Eve S3 | The Great | WWDITS S2

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
係咪即係伏伏地
竟然現實中有男人個女朋友係jodie comer
未renew s5 但冇話s4係final
多數有s5
V = baby
ep8邊套?
btw綠色裝之前睇相覺得 ...
但今集睇佢實戰著又覺得幾得意 真係V先carry到

同埋佢地以前promo套衫通常好似都會真係著返
仲有呢套未出現唔知finale會唔會著 (劣劣地)
睇到眼訓次次啲對話一樣
好似睇過導演(?)話bonds一定係男人
最多變黑人
但女人係冇可能
Jodie打得究竟係點樣營造出黎
明明佢係KE都冇乜動作戲
今集又係完全可以cut走
少少
問題係無咩內容
屋企見面
不安 應該會好沮喪
寫一個暫時唔分開既劇本有冇咁難
下個禮拜工都唔想返
今集ke首intro song係taylor swift細佬唱
https://twitter.com/TSwiftNZ/status/1264756898823147520

好可能係Taylor睇完變fans後狂推ke俾身邊嘅人

佢好似上年已經有係咁吹奏ke同fleabag
睇到跪低果下即刻想拍手掌
claire成日口硬心軟 同埋印象中覺得佢應該幾羨慕/佩服fleabag
想知luke jennings咩事
之前見佢有個tweet好似發脾氣話ke定v係佢創造, 唔係pwb
係咪覺得比pwb搶哂風頭
但事實如果唔係pwb借左班角色/寫過個劇本
ke呢個名都唔會紅
覺得12應該有痛腳可以捉得住V
btw幾鐘意佢同V今集開頭個對話
呢幕兩個個表情唔知點解好凝重咁
我睇果陣返轉頭聽左幾次
諗緊佢係咩意思
覺得好似V想有個了結咁 想move on
但係英劇少集數 起碼啲野濃縮咗而且精啲
有時我都好佩服佢地套劇咁短 但又交代得好好 情感又細膩
同埋啲writer真係幾擅長storytelling

唔求永遠一齊
但至少要和平地試下一齊唔想睇佢地冷淡/睇化左
冇內容嘅真係開都費事
咁我唔開了
阿wes死左之後都好似都成日會有佢嘅情節陰魂不散咁
elite睇左兩季係覺得幾似htgawm(都係base on頭幾季啦,之後都冇睇落去) 兩套都係一開波就話你聽有命案 之後先慢慢倒敘講翻咩事
後面開始speed up 1.5睇
最尾嗰集又無啦啦進展得勁快
今集KE車站果幕拍得其實幾浪漫
呢度大家都好悲觀咁
我諗得太天真
just finished 'Quiz' s1
currently watching 'The A word' s3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞