美劇集中討論區(38) Killing Eve S3 | The Great | WWDITS S2

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
我係諗
係咪要係呢個狀態下
先可以放低成見了解對方
佢可以,藍絲可唔可以呢
依家早場30$ 打後45$
但無野食都係
要飲大汽水
我睇endgame都無急過
又唔係王晶
S1本身好睇 但覺得S2仲好睇
佢個角色同家姐都好正
agger 一集咁短但可以睇到搭過山車咁又笑又喊
呢個功力我成日都好佩服佢d對白抵死得黎又到肉
break 4th wall個timing又正

最初我係睇完fleabag s1覺得佢好高質
之後知道佢會開套新劇叫killing eve
先會開始留意ke等套劇播
所以佢話寫完s1就走果刻好撚失望我就知套劇係咁先
我反而係睇左ke s1先搵返fleabag睇
一睇真係不得了 學你話齋 勁好笑又勁sad
希望等到佢50歲出s3啦
我真係慢好多拍 KE S3就完先黎睇
反而咁樣去睇會覺得 嗯 難怪佢寫左V呢個角色
但點解就走咁走左去佢係咪都係想做幕前唔想做幕後

我自己都好鍾意佢同佢家姐 佢家姐把口就佢好mean但實情係好錫佢 佢老豆唔知可以講乜好

因為我自己真係好憎個啲on9當有趣既野有啲位真係好搞笑!我覺得最好既位係慢慢發覺神父係聽到佢既心聲 但神父最後應該係愛自己多啲?
都係睇完ke s1睇Fleabag
就係覺得ke好好睇先搵返Fleabag睇
一睇真係不得了
值得所有獎項嘅女人

家姐係最錫Fleabag嘅
雖然佢覺得阿妹係廢物 但阿妹嘅扶持都對佢好重要
家姐一直好重視老公,畢竟姐妹嘅愛同老公嘅愛係唔同
而如果唔係Fleabag,家姐都唔會的起心肝離開垃圾老公
老豆對個老婆言聽計從,對啲女基本上係漠不關心
所以Fleabag要同我哋對話 因為係boo死咗之後冇一個人係真正走入佢嘅內心去聆聽佢,了解佢
直至神父出現 神父係唯一洞察到佢內心嘅人,可惜佢係神父....... 雖然佢都有為Fleabag犯禁,但好似佢呢句對白

人世間嘅情愛對佢黎講都會消逝,只有主嘅愛係永遠
所以佢最後愛嘅都係主
而Fleabag終於肯面對傷痛重新出發,同我哋say goodbye

覺得PWB係鍾意做幕後多過幕前
最近佢都係做幕後,係run捱義氣客串下
不過佢做幕後嘅光芒都係擋不住
應該好多人之後見佢有份製作嘅戲都會一定睇

有時睇睇下都會覺得家姐好仆街對fleabag好衰
但the only person i'd run through an airport for is you
由佢本身老公大過天去到最尾家姐都成長左
boo一出親場其實都好搶 好鐘意睇佢同fleabag啲互動flashback閃過
好窩心好sadS2個對話秒速喊左
希望快d有佢訓身寫既劇/戲睇啦
007客串寫果啲唔計
啲人睇完ke finale trailer癲撚哂
數碼暴龍好唔好睇
之前好似唔係有套劇場版出左幾集
又係講佢地大個左之後既野?

都係呢兩日我先知原來依家上緊又係有套戲講佢地大個
好睇 好多位喊咗
講佢哋大個要同數碼暴龍分開
童年終結嘅傷感
不過劇情都好大路 主要睇情懷
終於追返呢幾集R&M
ep6
但ep7同8回勇好睇返
Ep8呢
開頭有d無聊
我開始邊玩電話邊睇
睇到jerry果下
要拉返去最前面重新睇過
My fav ep so far
覺得開頭放骨已經幾好笑
呢集有返以前S1S2個feel
上集ep7都好笑
經歷左咁多野
再見返變陌路人
我對呢類故事真係完全無抵抗力

冇對白果part好正
btw rick份人真係好小氣
Twitter而家好危險 頭先一開已經見到好多野
走到應該一早走左
走唔到就過得一日得一日
其實有d好奇
支那人係咪靠字幕組睇劇
D撚人專搵480p黎整字幕
唔知佢地會唔會翻牆bt呢
屌你老味中共真係痴撚線架
唔翻牆應該dl唔到片整字幕
好似睇你share果D都係轉貼rarbg/pirate
再另外放srt/ass檔比你
一係就塞字落去再放上咩網盤比你
最on9係佢地專整低清片
反正都係偷,不如偷1080p啦
芝麻仁真係偷野偷一半
無撚用架

技術野唔識
但覺得係咪佢地一壓個中字落條片變熟肉就會影響條片質素
所以先有外掛中字出現
餓得太耐
一見到promo果幾幕即刻褲都除唔切J到一地都係

唉 我覺得都係會apart
i don't want to do this anymore.gif
你竟然有開
我見好似好多負評
其實S1咁完左佢算啦
餐廳食野又係隔得開坐得仲舒服
平時坐到密質質咁食完都想快D走
黎緊外國票房就精彩 唔知delay到幾時
nolan果套唔知點原本仲好似想企硬照上 應該唔得
nicholas hoult都好正
雖然個角色黑人憎但都覺得佢好型棍同靚仔
岩岩唔小心打開左 不過都係睇到一幕 ok既
聽完你地講search埋個名就睇到好多野
有日我見到 一個專J JODIE手既Twitter
Twitter好多痴線婆
有時都幾多drama 不過啲資訊係快嘅
鐘意呢集
由一開始關家姐level唔識答interview同迷幻mode笑到gapgap聲
但周圍遊了解埋班女權運作
到最尾仲叫自己友唔好盲反又有d嚮往對面team
仲成長埋話要幫個fd睇到幾感動

笑死呢度

可能係edit果下
我用youtube to mp4
dl落黎D畫質係差左
其實唔係要佢中字
只係要上網睇
唔想下下BT傷hdd
係佢地d網d片齊d,更得快
其實123movies已經有r&M,KE最新
就係呢D囉,其他netflix,hulu,prime video
既劇好少見到,可能佢地捉呢D比較嚴
好似睇果個都犯法
唔係好記得S1講咩
係記得擠牙膏
我見佢話新故事
同埋個黑妹幾靚
其實佢做tony果陣已經係咁
唔算係驚喜
唔知點解elle fanning成日接埋D伏job

鐘意呢集
由一開始關家姐level唔識答interview同迷幻mode笑到gapgap聲
但周圍遊了解埋班女權運作
到最尾仲叫自己友唔好盲反又有d嚮往對面team
仲成長埋話要幫個fd睇到幾感動

笑死呢度

叫人認清真正敵人
Gloria Steinem says TV drama of 1970s feminist history ‘ridiculous'
https://www.theguardian.com/books/2020/may/22/tv-account-of-1970s-feminist-history-not-very-good-says-gloria-steinem-hay-festival
3月我有衝
入場見到有幾個人冇載口罩好不安
真係好好睇 PWB完全駕馭晒個舞台
內容差唔多係成個s1主要劇情
而家戲院啲抗疫措施都做得幾足,唔俾食野,座位梅花簡竹,有人入黎check有冇載口罩
想睇戲可以一戰
依家食野睇戲隔開坐仲開心過以前
平時最憎啲人睇戲坐隔離咳又剩
不過呢排好似冇咩戲睇
孤城淚...數碼暴龍
但其實依家戲院食唔食得野
無得食熱狗爆谷要齋坐兩個鐘真係on99
其實平時我都唔食野 驚食完又口渴要飲野 之後實急

發覺係細個果陣睇戲先鐘意食野
依家爆谷都係食幾粒就算 野都唔飲
同埋成日覺得啲人摷爆谷食好撚嘈
好驚阿唔敢開Twitter
正準備睇ep7

幾鐘意佢地成班人背住個台唔拍手
係得佢擰轉面偷望個shot
所以佢一show個正經樣出嚟就已經好L好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞