「英文台」留低你對學英文既疑問

949 回覆
175 Like 8 Dislike
重新投胎做美國人
有乜academic writing好用嘅句式同vocab推介下
xxx, therefore, xxx
Therefore, xxx
其實有乜分別
你覺得串生字同背grammar有無用
Sorry,應該係話有冇一啲句子結構係advance 啲?例如 clauses, 倒裝句?
Shakespeare 啲句子究竟係咩文法嚟㗎⋯⋯寫詩係咪會掉轉晒啲位?文學點入門?想欣賞下英詩由邊度開始好
Turn left at the second junction, then climb up the slope. You’d find an intersection up there, take a right turn at the intersection and you will be there.
Fuck off
唔用得個BLOCK字?
我通常會睇完一句明唔明,明就就算可能有1-2個字唔明都唔會查。完全唔明先查如果唔係會冇動力睇書。同埋有時都會用段分,特別係小說。同埋有時上文下理睇多少少就其實會估到80-90 %
同人講多啲就得

想識鬼妹
第一句問個個人帶有想你一齊去,或想你會去。
第二句係純粹問你會唔會去。

應該係咁。
turn left after 2 blocks and go up the slope, then make a right at the crossroad
都係無分別
鐘意擺noun後面都得
He was awfully nervous, I therefore suspected that something was wrong.
自學點學好啲讀音
如果係想for 以後工作 點先有效率啲
Thank you
自己listening好差,可以點練?
同埋自己作文用嚟用去都係嗰幾個句子結構,可以點改善?
有冇啲咩網上resource推介?

thanksssss
師兄可唔可以搵你幫手改文🙈
Sir this way
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞