「英文台」留低你對學英文既疑問

949 回覆
175 Like 8 Dislike
Lm
唔知呀, 但睇襯人講都係用BLOCK, 好少用JUNCTION

所以問下咁
will嘅可能性高d
would無咁高,假設性問題用
睇錯
以為係認識蔡英文
除咗認受性之外,我覺得有效期都好重要,唔通真係每幾年考一次咩
巴打你所講嘅Block 係指: a small section of a city, town, etc., enclosed by neighboring and intersecting streets ??

真係唔敢肯定block 可唔可以用作 一條街道
可能可以 不過我諗要雙方都好熟識附近個地理
listening睇多少少歐美劇,唔夠時間可以睇外國youtuber,出名d嘅youtuber會有字幕,但係如果學英文最好唔好開中文字幕,用英文字幕
學英文嘅youtube channel其實都多,例如bbc 6 minute English呢d都可以睇多啲
如果覺得佢地講得太快,yt有setting較慢d
would通常兩種情況用

1. 假設/情景句
If you find a dead mouse at your doorstep, what would you do?

2. 引述歷史但件事當時未發生,譬如引述番人地講既野
In 2003, Mr. Chan said he would pay John a monthly salary of $15,000 for the job.
"Google map la dllm"
one block 解一個街口,美國英文
美劇會咁用
但比較老
sorry for 後面加adverb 得唔得?
the distance along a street from where one road crosses it to the place where the next road crosses it
應該可以? 我都唔SURE, 但係其實JUNCTION係咪都可以用?
樓主鍾意睇咩書
係嘅
Cambridge就無限期
Ielts就多數話2年
但係我都有見過有大學話就算ielts過咗期都可以照比成績佢地睇睇當係一個reference咁

同鬼佬一齊睇live嗰陣用discord voice chat好正然後意外發現歐洲人英文比想像中好
Y’all
睇得明一篇文章 但好多時諗起啲生字又諗唔起啲串又或者會錯gramma
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞