【童話篇】約咗女神玩密室逃脫,點知出唔返黎

1001 回覆
354 Like 38 Dislike
好不負責任下wo都
出書還出書,都唔應該skip哂所有野,然後出返個故事大綱出黎草草了事
岩呀
At least 依篇出晒先end la
Skip 晒最精彩個part
如果一早知係咁 棄故算啦
真係出書咁我到時由頭重睇
無錯出得個故你有責任完整寫埋去
唔應該話出書就突然飛哂所有野
出書你可以加劇情
但你依家咁樣係逼讀者買書定撚讀者
好反感
雖然完得好突然 但係點都支持你 出書記得同我哋講
有啲失望我追咁耐咁支持 依加好似被撚狗咁
佢係因為俾人覺得進度太慢先skip
想直接講重點

不過話進度慢 其實都係想睇多啲文啫
下次唔使skip喇
由你個名講棄故
起碼認真完埋依篇 話出書skip晒所有野都仲講得通
可能見童話篇 反應好會出書先咁做啦

坦白講平時好少追故
第一次追樓主既故
依家勁失望 本來有打算買書支持
留返俾d真fans 買書啦
係喎呢個
真係唔記得咁多
不過都係因為我地睇到呢到先諗到咁多 佢地第一日咩都唔知都真係唔會貿貿然就行動
下???
第一次見咁on9既作者
有讀者叫我上黎交代2句:

1.多謝一直支持鼓勵既讀者,收到大家既心意

2.出書既事係第一篇已經有出版社聯絡我,但係未必會出

3.聽說第三篇反應好,多謝大家,都係全靠一d讀者比左好多意見同我執返好個世界觀(冇出版社因為呢篇而搵我出書,放心)

4.淨係寫精華係配合大家既意見,

5.一直想講,但係知道一定會俾人鬧既一番心底話:

如果大家俾意見,我一定會聽,因為我好清楚你地既意見係反映你地好想睇,想個故變得更好。
然而,惡意既批評只係會令作者失去打文既樂趣,因為對於作者黎講,每日放工打文同讀者傾計就係自己唯一既休息
唯一卑微既快樂
失去呢種樂趣,自然冇心機打,冇心機打,大家睇既文質素就會更低,係一個惡性循環。
所以,惡意批評唯一達到既,只係發洩到你平日既不滿,對整件事係冇任何幫助,希望大家明白,理性。
謝謝大家。
銀妹
銀仔 覺得你一路都打得好好 個故好吸引 要加油呀 唔好理d haters 仲有好多人中意你架 尊重你嘅決定! 加油!!
「只要標記5個人,就會有人即時黎接收所有祭品。而今次黎既人唔係美人魚,而係……巫婆。」

說罷,轟──的一聲,船不是在搖,而是……

下沉。

大約過了5秒鐘 ,巫婆死了,男豬同jake襯巫婆條屍仲暖好好咁享受咗一輪,最後手牽手返咗現實世界。

全劇終
究竟咩人提議淨係出精華

不過第二篇期間的確有堆所謂讀者淨係識惡意批評 都明點解銀仔之後頹晒
始終最鍾意都係執行者時期既風格 (鬥智但係瘋狂俾讀者劇透自己)
無得睇銀仔同讀者互動始終差啲
500個reply就完𠹌左
銀仔無曬互動搞到連推po都無力
留名睇有人話銀仔唔屌得,但明明其實佢係on9姐佢唔係串。睇佢覆人其實都冇乜點串,你唔明佢咪解比你聽,我覺得留言既態度差好撚多,btw希望你之後嬲完會出返呢個故仔,我一開始有份IG投票,真心想睇哂佢
我明批評會令你灰心
但覺得你咁做好對唔住有心支持你 追你故嘅讀者
我覺得一路都好多人留言話好睇
特別第三篇
然後你一個發晦氣咁dum個故事大綱出嚟
唔係幾好嘅處理方法
辛苦晒
Btw見四號 希索加
旅團feel

覺得估兇手同犯案諗法同樓主差唔多
睇得幾投入下
聽日返工再望下有冇咩bug位提問下
希望會補完返
擺到明放幾篇做teaser都無咁嬲 宜家咁樣hea寫,之後真係有書都唔會追落去
銀妹, 好想你出返完整版
最後嗰篇睇大網已經覺得撚正
同埋如果你之後出書會有完整版,點解要出個大綱劇透
其實我覺得你唔洗咁care所有讀者意見(由其係啲Hater)
希望你可以慢慢寫返屬於自己既故啦
真心fans見到你咁樣Hea我地會好Sad
最後想問下如果你出書會唔會有電子版比我地買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞