【童話篇】約咗女神玩密室逃脫,點知出唔返黎

1001 回覆
354 Like 38 Dislike
萱萱的大腿即係點
等緊解謎篇

睇到一半已經唔係好記得啲角色嘅狀態 萱萱受咗咩傷都唔係好記得
突然呢篇就結局咗
最sad係冇救個斷手腳既男仔出黎,唔知會唔會比藍頭人食咗
由上一篇密室追到依加,呢篇係詳細咗,但相對冇咁緊湊
好欣賞銀仔聽大家意見,銀仔加油啊
但因為係每日出故,所以太多伏線會令主線慢咗
唔好因為d惡評唔開心啊,大家都希望銀仔喺刺激同細節位拿揑好d,期待銀仔既童話篇

有好多懸念期待銀仔解釋番
想問下點解啡色瞳孔既人會冇出黎?明明喺開頭望過間房
仲有就係藍頭人既笑位,明明睇住佢地逃出都冇嬲
係咪藍頭人處理莊靜妍條屍?但點解喺401見隻手會驚?
而女鬼係點樣出黎?點解要打比男主話望上面?
點解d傷喺72小時會好番?唔通真係vr?
而男主點解聽到用星星會暈咗?
希望銀仔休息下會有解謎啦
終於完
辛苦銀仔

等解謎篇

藍頭天台位見唔到女鬼
所以笑住返轉頭去其他地方搵女鬼?

到搵到之後笑到座野震 所以最後三樓先見到佢
但男主唔係拎晒兩部機?
落水前講咩唔太好用到手機
係講照明燈? 果個時間部電話落水間接比返女鬼?

最後 覺得星星道具 行輔助性>攻擊性好d
好似把刀買完冇乜用咁 最後用筆都攻得入咁
轉做停鬼行動 一時隱身 重要道具提示眼鏡之類

set返個時間內逃走到 每過幾多時間有特別提示
同鬼既變化咁
Cls... 作者有排解話...
雖然勉強都睇得明同想像到個畫面
但覺得銀仔都要照顧下其他讀者
所以寫完一篇最好解下畫,講返成個背景出黎
銀仔加油
其實絕大部分都係中肯比意見 咁當咁多讀者覺得睇唔明/唔清楚嘅時候 都反映左筆者表達上係有啲問題

希望樓主可以參考返啲留言 咁下一篇咪寫得更加好令大家都開心囉
都唔知做咩 又指住佢地去水箱又走開又要再追

完全1999
真... 藍頭人係想阻止佢地定點...
阻止既話一開始就想整死曬佢哋
幫佢地又要指條屍出黎 幫佢通關?

臨尾想阻止玩家番房 但點解唔阻止佢地搵屍?
有無人講過 你寫呢個故個設定同(主神)好似?
你係想休更呢邊之後衝另外同居果個故呀?
銀仔 你已經做得好好架啦 但我都想睇解謎篇 其實都有啲亂 期待你之後嘅進步
本身以為漏咗嘅係佢
原來唔係得我唔明
Same
唔係太明。總之就係主角加2個女仔走甩咗
加油啊樓主我覺得好好睇 其實好多人好鍾意睇呢篇㗎!唔好放棄呀!
今次真的有點亂,由其後段由開始在天台預備陷阱開始,
當然我依然支持樓主,我某些地方都明,若可以請多加解釋一下
1. 藍人佢上唔到天台但點解佢又會指俾主角們知水箱
2. 最後做乜又會有個室友,佢又想點
3. 個陷阱其實我唔明點SET
4. 主角其實又怎樣去下籃人間房又去左安全房,又去左COMMO ROOM 搞唔清楚。
請繼續努力!始終作者不是全職寫手,抽空來寫文俾大家亦請大家體諒,有未完全的大家提下意見,最重要和和氣氣。
等睇下一關……謝謝
好似上個post有人話過似無限流,之後銀仔有諗過加少少屬性/能力之類嘅設定但最後投票都係唔加
agger
大家唔係想屌你呀銀仔
... 題材吸引 但冇畫面 加油
理解唔哂,但keep住追
睇怕都棄左故
棄你老母 銀仔唔會棄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞