【童話篇】約咗女神玩密室逃脫,點知出唔返黎

1001 回覆
354 Like 38 Dislike
到底邊個係王子
同意同意我都係新讀者 密室開始追 邊追密室邊追番執行者

要做番自己呀…
其實琴晚定前晚主角懷疑萱萱個陣我都突然諗過其實jake都有可能係王子

睇番一開始佢係形容到高帽特徵, 但如果佢係不停刷呢關咁佢一早已經掌握到基本資訊

Btw好想睇jake或者萱萱番外篇
好欣賞銀仔唔係借主角解曬所有謎, 所以更加想睇埋狼人遊戲其他人既視角
想正皮呢個comment 唔小心負評左
唔緊要 70歲隻眼係有啲唔好洗
而家好似為skip而skip咁不如你用返你最舒服嘅方式咁寫啦
其實小說都常都好長,點解要迫作者寫短,有冇尊重過銀仔?慢又吹,快又話冇誠意,香港人真係難服侍
我始終堅信jake唔係王子
劇情去到咁上下又可以鳩估
jake嘅目標係拎最多星
做王子拎最多星就要標哂5個人 拎mvp
做高帽拎最多星就要拎mvp加deal哂其餘4個人嘅星
所以佢係高帽
主角已經俾人標記咗 因為港女俾人標過晚美人魚都有係佢房口微笑
戰鬥中見到不應存在嘅人=毒男 一直無講佢已經變成美人魚
童話故事入面王子最後同鄰國公主結婚 美人魚只要殺咗王子就可以變返美人魚身 但無落到手
調返轉諗鄰國公主只要殺死王子 美人魚就唔需要變人 = 高帽贏
所以萱萱係鄰國公主?
毒男第一晚已經拎哂5個標記 第二晚被八爪魚攻擊就標咗港女 第三晚無標到人 到第4日拎咗第3晚啲死魚鱗片癡喺自己到扮自己俾人標咗?咁就解釋到點解佢俾人標咗都咁冷靜 而過晚8點無怪岀係因為佢標咗西裝男 然後一直匿埋喺自己房
到第5日夜晚 趁亂標咗男豬

至於標記方法我就諗唔到

怪物出現我覺得純粹係8點前王子無標到人就會岀黎搞下事 搞到咁上下就停 唔係因為王子標咗人先停 因為如果標咗人先停嘅話 第二晚王子on99俾八爪魚搞而一直唔標人咪即刻含船產end game其他玩家咪好無辜

純ff呢種故好玩在有得推測
呢個真
分析詳盡
應該係伏筆
咁如果萱萱一開始就做主導彈出黎直接講自己身份
然後叫啲人係張紙度畫高帽圖案
畫唔出就係王子咪直接end game
或者起碼比其他高帽知道佢係好重要唔可以死 然後盡量保護佢或者唔好同佢有接觸(咁王子就落唔到標 如果唔係就好明顯)

Btw好好睇
銀銀加油 唔好再因為之前啲人講嘅野唔開心而好似好拘謹咁啦
成日都諗一開波邊個畫唔出高帽圖案 就殺咗佢
贏硬...
加速唔代表要銀仔改寫文風格 只不過係想佢出多幾篇 呢啲叫求文 上面啲人屌完未
睇你語氣都係純粹覺好睇想睇多啲追文咁之後就比人攻擊真係笑死,再者銀仔都未出聲雖然我睇左佢咁耐應該覺得佢接受到
可能第一日上嚟睇文
讀者覺得好睇緊係會求文架啦
又跟蹤
上面兩個巴打話一開始畫高帽殺王子就end game
咁咪一開始五張凳五個人坐 一個要入去房搵野咪已經fail咗囉攬炒?
岩岩番睇番 高帽目標只係求救
求救完再殺佢得唔得?
你地一開始想咁玩 你覺得王子仲會幫你地開門?
如果去到中間先咁玩 已經死咗2-3個人 知道王子係邊個已經冇咁大需要仲要如果個個都匿埋晒避王子 王子標唔到人咪每晚有怪殺人 一樣攬炒
好掛住嗰個成日扮銀妹嘅銀仔
銀妹
綁住佢呢?
分別只係比怪殺同王子殺
一殺王子就End game喎
高帽首要目標唔係殺王子係要解謎同埋盡量唔好俾人 標記 換言之姐係要推其他高帽死先過自己

我地馬後炮就知要5個位5個人坐1個去拎野姐 主角一開始唔知同唔肯定到
如果佢地一入到去就玩畫畫搵王子再綁住王子 第一個謎題係要 5個人企係一個位置狂小跳先開到門呢?個攬炒風險太大
畫畫黎殺/捉王子 就一定攬炒 100%死
正常玩遊戲自己都有機會係最後一個死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞