【童話篇】約咗女神玩密室逃脫,點知出唔返黎

1001 回覆
354 Like 38 Dislike
人呢
支持 但陷阱開始完全唔明做緊乜

而家似係TVB d奀星出黎唱歌話首自己首新歌好感動到我 但觀眾完全感受唔到

加油
可唔可以解釋下打唔開個櫃姐係點主角有咩謎係未解
同埋個roomate係咩意思
Btw辛苦晒銀仔好好休息下啦,期待下一篇
話「聽日」大結局
大結局左成個星期終於大到
原諒樓主... 第二篇就收到咁多負皮...
比啲時間佢慢慢諗點解話 啲漏洞有排解釋
雖然中間好多位處理得唔好
不過個結局幾正
繼續努力
期待你閉關完返黎
無啦啦講室友
其實係想講鎖左開唔到個櫃係室友條屍?
講門陷阱
算唔算係捕獸夾咁
一行埋去個位度 拉起條繩
兩個門就左右夾埋去
希望每個密室完咗有個嗰集嘅解謎篇
當然同後面有關嘅伏筆唔洗解
淨係解下嗰個密室嘅故事背景 機關同故事嘅關係咁
支持銀仔,期待解謎篇
lm
估計係男主聽倒唔嚴重既傷可以72小時好翻,心存僥倖覺得沙發男斷手斷腳救翻都冇用(因為之前約定好要救佢出黎),但係個監視者話其實可以用星星買,即係其實沙發男係有機會生存,但係男主逃亡既時候忘記左佢,而點解女鬼最後要打電話比男主我捻都係想提男主佢唔記得救沙發男,但係男主為左生存無視左。
401隻手係莊靜妍架,篇文其實有講藍頭人用線運莊靜妍條屍既時候唔小心割斷左隻手

我覺得啡色瞳孔果位就係莊靜妍...?

但係唔明點解藍頭人要笑,可能同女鬼個笑點都係一樣?關於冇救沙發男?
sorry睇翻上一個post
有人問既然莊靜妍冇臉點解一開始會有啡色瞳孔
之後有人估係女鬼同藍頭人之間既第三者
銀仔話估中左
即係啡色瞳孔果位係roommate
但係點解佢冇出現過?唔通佢一路觀察緊??
sorry quote得太多文
樓主受唔到挫敗潛左水
幾好睇 有GantZ feel 不過可能我睇過幾次GantZ 所以估到遊戲嘅機制(贏左可以復原身體之類)支持樓主 希望唔好爛尾
樓豬接受唔到咁多人批評
樓豬之前其實問過讀者鍾意邊個寫法,一係寫長啲(多啲細節但無咁恐怖),一係寫短啲(節奏快恐怖啲),嗰陣投票結果係揀咗寫長啲,所以宿舍篇先睇落節奏慢。不如銀仔再搞多次投票,睇下啲人鍾意學校篇定宿舍篇,再決定之後嘅寫法?
其實我就接受到個節奏嘅,反而係有啲細節交代得唔清楚同出文量少,不過無論如何都希望銀仔放完個長假可以重新振作
問題唔再於節奏快慢 而係樓主寫文個風格就係難令你睇得明
你去睇下佢之前出書個故執行者就知
竟然咁都出到書
返來喇
銀仔——你宜家係邊呀?

嘿嘿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞