【少女古箏團】古箏老師誘離家出走 前少女古箏團成員:好似邪教洗腦

1648 回覆
1632 Like 24 Dislike
當佢每個學生一個月收4000
10個已經四萬蚊一個月
仲未計其他非團員嘅學生
人哋辛苦養大一個女
就咁俾佢搶左
個個月供養佢
學古箏除咗教古箏同古箏表演,市場需求低,點保障自己?

除非你自問天資出色,可以參加國際大賽,否則掌握知識先係掌握未來

不過徐妖氹妹妹時m身邊無好似連登嘅人勸真係好易信佢
睇懶人包好多讀觀塘學校應該係住秀茂坪嘅人,希望有秀茂坪街坊去鋪頭問問
我覺得佢個心理先似住公屋既人既心理
似埋怨父母廢 睇唔起住公屋既人
依d說話唔似係住私樓大既人講得出口
我完全唔信佢有咩紅底 黑底
呃左你咁多錢 邊個驚邊個丫而家
Twins都進化左 佢仲停留係早期twins
Post (5) #258
https://lihkg.com/thread/1902455/page/11

同大家計下乘數,複習下加減乘除
好,依家已知最低學費都要$3,500,中間位係$6,000,
相信三核比唔止$8,000(徐妖話佢地比一般人多)。

折衷啲,搵個平均數,$5750
成班團員穩陣都有9位左右,另外仲有啲琴行學生未計,
淨係計依班個個月比現金,又唔洗比琴行中介費既少女古箏團團員。
兩年應該收:
$1,242,000 (一百二十四萬二千)

就咁比啲所謂人生建議啲妹妹仔,掌控佢地大小事務,
離家出走局住租屋同依賴佢,
而佢就唔洗打工粗勞﹑悶聲發大財
首期都黎喇,仲有班妹豬月月幫佢供樓
咁聰明既人係邊個呢?
////////////////////////////////////////////////////

以上純學費,未連佢平時對團員既揸壓,例如:
供多部古箏(每人每月額外比多$1000)
比錢佢代購演出裙(無Label無收據無出處,每件最少$1000,通常一次比兩三千)
咁聚餐個時要點樣比錢法?
徐妖請哂你地定呃飲呃食要你地夾番錢?
第一隻碟
連登post 蘋果新聞
69前報案都串過馬撚
而家應該串過象撚
個page 似援交引客多過sell 古箏
象撚
該煨囉 原來我同佢價值觀咁似
第時會唔會好似佢咁又肥又老又醜又事業失敗㗎
樓主加油!個所謂徐老師利用一班細路女仲未有獨立思考能力時長年累月咁洗佢地腦真係好恐怖。你當時一定鼓起左好大勇氣先敢去脫離佢地,希望你繼續加油去實踐過返一個真正屬於自己嘅人生。
要夾翻錢,百零二百,太多人分亦唔會飽
好少話會請食飯
不過佢周不時會送啲衫或自己啲舊衫比我地
算係得過且過
係幾個女仔退團衍生既賠償費面前,
依啲幾百甚至一萬都係細數
之前有追post樓主加油啊
我google過下啲keywords
發現有個ptgf 網post左依則新聞
連ptgf都覺得似ptgf?
我會架喇
希望依壇野快啲畫上圓滿句號
家屬既傑作

邪箏警世歌
何解學古箏要斷六親?
一夠十八訣別雙親,
發誓拒見至愛親朋,
再賜你聖名就重生,
從此老師操控餘生。

爹親娘親不及老師親,
每月學費盛惠6千蚊,
助釣金龜成名倍安心。

徐老師話:
考唔到級係你部古箏渣!
門派唔同先唔比你pass!
彈琴拍片要著背心,
Facebook post相就要性感,
Chanel Lv 要傍身,456萬買古箏,
這樣方可平步青云。

哀我貧窮無法跟,
情義團友最窩心,
予我千金借據跟。
從此墮進無底深潭,
日做夜做將錢來還。

若欲歸家找父母,
威迫利誘人牆擋,
交出5萬方把你放,
恐嚇退團若爆大鑊,
佢警司老豆會將你擒獲。

奉勸各位父母親,
報學古箏要小心,
遇上教主徐佳旻,
一失足成千古恨。
千金散去可復來,
遠走女兒何處尋,
斷腸父母最傷心!

琴行老闆咪為金,
枯息邪教遺害人,
恥與為伍顯良心!

我都比琴行block左
Block得勁快
樓主勁 意志夠堅定
點解叫你賠就賠 ?你有簽約咩?你唔賠佢咬你食咩!既然都返到屋企人身邊,點解仲要驚佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞