【少女古箏團】古箏老師誘離家出走 前少女古箏團成員:好似邪教洗腦

1648 回覆
1632 Like 24 Dislike
徐佳旻 柏斯琴行
應該係勒索或者敲詐比較合適
柏斯琴行 唔該交代清楚
都唔知琴行係咪同徐妖夾埋
新相喎
好想打7佢 無料扮四條仲要咁樣奚落你
我local英國鬼仔frd都係叫d貓做kitty
無論成貓定bb貓都會咁叫
去過歐洲既一定知好多歐洲人都唔識英文
法國 西班牙 俄羅斯 搵到有人肯同你講英文係小之有小
佢真係好井底之蛙
講得出去唔到歐洲就英文差以為西人一定識英文已經知佢自己根本都冇去過幾多歐洲國家
租樓落樓主名wo, 有咩要佢揹
仲有要keep住俾錢學古箏但係無教過無上堂
唔係呃係咩
Hi 樓主,很多私教都瞞稅漏稅,現在她教唆少女離家出走或進行邪教洗腦及以不良手法哄騙你們買東西,暫時可能未告她。你可以發起一人一人信去稅局舉報佢瞞稅吖,佢cap 咗咁多水,偷呃拐騙埋唔少,又有物業,除非唔查,否則佢一定會查到 佢收入與支出不相稱,咁佢就要同稅局解釋啦,咁就要嘔$出嚟交稅啦,又可能被歛控啦,煩都煩死佢啦。記得陳振聰嗎?法庭未搞佢假遺屬,稅局已經搞死佢了。你唸唸。Anyway, 我都會去信幫你。
感謝
頭先已經係果籽啲fb comment到睇到
我會去信架喇 希望大家都會幫幫忙

睇完果籽咁多人既睇法
我明白唔係個個認同我既控訴
你可以話我蠢 但多啲幫忙spread出去丫
依件事對我黎講可以話係再無影響架喇
啲家長係失雞無神無左個囡
到依家都仲未可以同自己個囡見面坐低傾個計呀
改自己個名做傻閪黎話俾人聽人地先係傻閪咁撚傻閪?
憑咩社會洗我地腦 讀書會出人投地?
根本窮人面前 無富人既resource
佢哋比徐妖洗腦 係因為佢地懶 想行捷徑
鮑鮑換包包

條路自己揀
仆街唔好喊
認真再諗 我覺得由一開始就全心呃人 唔只後期
搞女團洗咩要疏離家人 租出黎住 十劃未有一撇
仲玩心理控制
搞show搞活動 係為左件事真真地 呃得下人
仲要唔影合照
佢賤過elizabeth好多 Elizabeth自己唔會袋到幾多 即係如果理念唔成功 佢依然係乜都無 仲要坐監
徐唔同 佢一事敗之前呃落既都仲袋袋平安
Bell係咪三核心之一?
唔知佢
屌你
你個形容真係好貼切
其實唔俾又會點?
多謝哂,終於睇到條片
睇到喊咗幾轉
個媽咪好慘咁就冇咗個女
佢幾多歲?
正正常常讀完大學變成咁?
讀書當然唔止係為左出人投地
「腹有詩書氣自華」大家都明
當然都尊重有唔同選擇既人
各有各精彩
點解我睇唔明「根本窮人面前 無富人既resource」

你係都要區別窮人同有錢人 
咁可唔可以解釋下點解裡面會有幾個有家境既女仔出現先?
有個本身家住半山又有司機,屋企人安排佢讀英華架啵
行咩捷徑,佢依家係無啦啦由神台跌左落去

都講左啦,普通成員無鮑鮑換包包依一回事
全部都係捱生捱死咁半工讀既血汗錢
我唯一一個名牌袋係佢地叫我用第一間租屋退翻既按金買
個筆按金係我當初不斷兼職咁草翻黎
你唔夠錢去買,佢地仲會要你問團員去借,去簽借據

至於成日換款買袋既人有無不為人知既不道德交易
不如一齊去問徐妖啦 
岩岩睇佢地fb 尋晚仲up緊新相
買咗勁多副UNO 唔知jm9
見到有個新人 短頭髮
其實唔會點,好似我依家爆佢地料都無我扶
我本身以為會有事,第一個Post好多巴絲都擔心我安全
依個問題答過好多次喇 #1 Click入內容整合-Q&A

當時佢地係不斷強調自己有家底有背景同識得好多人
話退左團既人係不知好歹,會有報復
以往得罪佢地既人,佢地都會追究到底
我地個個受害人信以為真,唔敢唔聽話
自己被報復都算,容乜易攪到埋自己屋企人
但求以錢平安了事,走到佬就得

相信依個退左團都比足一年租金既女仔
心裡面都係咁諗
何況佢係團裡面仲有位中學同學,
鬼知辣興左班人,會點樣問個同學套料抹黑

而留係團裡面既人唔會主動去搵退團者了解詳情
或者關心佢地之後既生活
退團既人又唔敢將件事講出黎,或者搵翻裡面啲人
所以人人都唔知徐妖講既係真定假,得個驚字
25掛,反正係三核裡面最後生
本身係琴行已經係徐妖既學生
中學畢業後就搬左出黎跟徐妖
之後就讀埋degree+master

有好多大學同學仔出黎分享對佢既印象
形容為成個大學生涯都好似中左毒咁
戴住黑超上堂 上堂比同學仔睇到send msg比g-dragon
短髮唔係新人,係換左髮型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞