【少女古箏團】古箏老師誘離家出走 前少女古箏團成員:好似邪教洗腦

1648 回覆
1632 Like 24 Dislike
希望救到啲想走嘅
係都唔定
走都要好大勇氣
推!
有無諗過佢唔係被洗腦
而家佢好清楚發生咩事
而佢係主腦之一
邊個係老師?
以佢嘅團内地位 我信佢一定有得分佣嘅
但係戴黑超返學
仲要上堂同g dragon message傾計
呢下真係好難講得上係清醒
終於睇完條片
除咗Pheobe 同Bell姐之外,個個講嘢都有鄉音,奇奇怪怪咁,講唔到完整句子。
個個都只會叫樓主出嚟對質。
對質?對咩質?又要畀你哋圍,又要畀一筆「精神傷害費」,定「對未養寵物不負責任費」?
大個啦;個個都過咗18歲啦可?個腦清醒少少,講嘢前組織吓先,起碼講到完整句子先啦!
你哋話樓主講嘅係不實言論,咁點解唔係逐點擊破,而係講樓主買好多衫、想養貓?買衫=大洗,大洗=抵爭一屁股債?
咁個四皮幾嘅古箏呢?皮幾嘅單車呢?名牌袋呢?全部都係樓主花費嘅來源喎,哦,啫係買衫係大洗,買呢啲嘢就係應份?
好,就當真係應份買。
咁點解非貴單車、貴袋、貴琴不買?部琴仲要由始至終冇見過冇摸過喎,咁都一直畀錢又合理嘅?
你哋班人一開口就露哂底,有時間做埋無聊嘢,不如學吓點提升個人修養吖
所以樓主喺原post會定時報平安
好驚chili ginger俾個癲婆溶咗都唔知
Oncc同東方一樣。肯定係呢個傳媒?
好聰明 直至現時 完全無係網絡出過鏡
個名好嘔呀救命
不要再說了
已經無乜印象
我當時當笑話睇完就算
樓主,你睇咗個記者訪問後嘅感受未??
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2307184812717431&id=1443530359082885
睇左好耐喇
依個記者真係好好人 好nice
好照顧我感受同熱心跟進件事
我睇得出佢團火
無條件嘅信任真係好難做到
係有老師認得佢個樣,話佢只係上海音樂學院旁聽左一個學期
我都係透過中樂朋友問翻黎,佢幫我問啲老師
樓主仲有咩想知,睇下問唔問到
之前你係咪都試過問上音,有無回覆?
係咪封城未有人返工呀
其實真係盡左力 最後單野雖然係副刊 但至少出左街
諗返起以前為咗Facebook game開副a/c就會用呢啲名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞