【少女古箏團】古箏老師誘離家出走 前少女古箏團成員:好似邪教洗腦

1648 回覆
1632 Like 24 Dislike
個facebook comment post唔到相
係咪比佢哋關咗reply with photo嘅功能?
https://hk.appledaily.com/lifestyle/20200401/YUKA23TJYJS2GCKYJQ6VRB3VP4/

呢個防洗腦po 可唔可以對藍絲用呀?
偷偷跟佢返上樓?
又話佢有個女?
U gimme a channel
Errr 1
Thx lor
順便摑多三巴唔該
追開post, 徐老妖現年約30幾, 有生咗個女, 呢一兩年嘅事
我去柏C個Facebook 度想講下嘢,都冇公開留言嘅?
想睇佢老公咩樣

想睇佢屋企有幾靚

想睇佢架咩車
我本身都有好奇點解佢講到自己幾勁幾幫得手
點解唔直接推介份筍工比啲女仔呢?
直至某日聽到佢同我地講
我地未夠班未Train夠去見依班老闆/上流人士
貿貿然介紹啲工/老闆比我地識
會丟左佢既架同面子

真係好水
依啲野都係慢慢洗出黎
大家本身都係正正常常女仔一個

有次上團聚既時候,徐妖笑話B係名符其實既千金大小姐
叫B去公屋依啲下等地方,覺得B會嫌棄/可憐班下等人到喊
個陣B好無奈咁答:「唔係咁囉......
但無人理過佢係咩反應,一味附和徐妖

我唔知佢係偷偷玩定徐妖默許架啦
畢竟踴躍參與U Life可以識到多啲男仔
徐妖不知幾樂見
同我一樣蠢,細個個陣比人承虛而入
跌落神台仲攪到依家中哂毒咁
即係佢唔夠地位囉
有料到 熟人refer
乜都收啦
搵份law firm / accounting firm part time clerk 比啲徒底 咁難咩?
Thank you
睇完整合, 徐佳旻& 三核祝你地一世不幸,禍害咁多無辜少女人生
固定成員有8個加3個遮樣新成員(培訓生),總共11個人
未計一啲係琴行到跟佢但未招手既未成年學生
暫時好好,我會架喇
痴線
徐妖話佢同三核英文好勁架
同外國人對答如流
G會幫小朋友私補英文同有大把男朋友係鬼仔&ABC
B本身又讀左個Master,英文應該唔太差既
但唔明點解啲Caption會係佢地眼皮底下出左街
邊個kol
自稱啫
警犬都自稱自己尊重記者

只能講 佢地草根味太重 係b好少少
等別係 徐妖自己
同上層嘅人係兩個世界
認同樓上所講徐佳旻想佢地向上流動本意正確,但方式就唔合適,你估人人可以做到香港女首富?

當然女首富現時好多行為我個人欣賞(好似佢捐物資比清潔工/ 有需要嘅機構eg 耀能等) ,但佢未上位成為繼室正妻前人人都知佢年僅廿幾歲就成為大叔其中一位女朋友aka情婦。如果教年輕女仔識有錢佬= 向上流動,希望有嘅concept嘅人重新讀一次社會學個basic course

要向上流動最被人尊重嘅方式
1. 白手興家(困難度:5 星)
2. 讀書,窮人努力讀書成為專業人士(容易度:5星)

知識改變命運,我係草根出身,而家係專業人士。雖然我每個月人工比情婦少幾百萬,但我行得正企得正,職業受人尊重,唔會被人鄙夷,錢& 地位都向上流動呢d 先係upward mobility
困難度5 星 同 容易度5星 有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞