【少女古箏團】古箏老師誘離家出走 前少女古箏團成員:好似邪教洗腦

1648 回覆
1632 Like 24 Dislike
徐妖而家紅遍全個中樂界
母親節喇
徐佳旻都有佢個女陪啦
你哋阿媽呢?
d亞媽咪孤令令囉,做人個女應該唸下個亞媽,十月懷胎生你出嚟,揍大你至18歲,完全係無私嘅奉獻,冇望過有咩回報,你要乜,只要係d亞媽力所能及都會比你,可能有時係唔完美,但都係盡咗力。唔通咁樣比不上徐妖?你哋離家出走,傷盡家人心,咁樣對咁錫你嘅家人,啱唔啱?呢啲先係真正忘恩負義。

果個咁嘅徐妖,你哋咁多年來,亞媽都貢獻咗唔少學費比佢啦,d琴呀各種費用呀,都cap咗唔少水啦,咁徐妖比過d咩你哋呀?你哋留係個團度,一方面比團費供養佢,另一方面,幫佢吸引更多女仔入團嚟供養佢,並且處理下d團務,管理下d女仔。徐妖呢d手段係非常不道德甚至犯法嘅,你哋咁樣落去,遲早出事。
你哋甘心繼續做徐妖嘅犯罪工具,定係脫離佢?脫離佢,你就可以過番d正常嘅大學生活,識朋友,有番正常社交嘅時間,可以番去見養大你、真心錫你嘅家人,呢d人係無論你點得罪佢哋,佢哋都唔會嬲你嘅,趁住依家仲年青,快d回頭啦,再遲你哋一定後悔。人嘅嘢話唔埋嘅,如果你將來番嚟太遲,d亞媽未必係度lu.
件事我follow 左樓主幾個月 徐老師真係好撚野 可以不著痕跡 仲恐怖過好多邪教
係度真係要讚下樓主,雖然自己已經脫離徐妖嘅魔爪,但都不忘記團中嘅舊朋友,試圖以一己之力勇敢的把徐妖的惡行一一揭露…,冀使舊日團友快清醒過來,也令未入團的少女警醒,佢呢種無私奉獻精神值得佩服。雖然,徐妖現在仍逍遙法外,但最少她已離任之前任教的柏C,咁都足以令她的惡行有所收歛,中樂團亦出來澄清了沒有徐佳旻這個成員,她再也不能以此名義招搖撞騙了。
唉 每逢佳節倍傷心
仲咩轉咗名嘅?
覺得之前個名無乜內涵
白居易嘅詩,好詩好詩。btw, 你係咪有特別嘅含意,定只係情有獨鍾?
報平安
截圖
都唔知乜人嚟,操縱少女,拆散人家庭,考立名目騙財唔知有冇騙色,招搖撞騙,鐵證如山,仲有面話人欺凌佢。佢最好開記招伸冤啦,咁委屈
又出黎引人屌佢
得6個分享 又係上次拍片嗰幾個
其中一個三核去咗邊
但願係退左 祝一切安好 前程無憂
我睇咗少古前前後後果d post, 果個好大塊面果個叫亞Go嘅,可能真係退咗團喎,佢係三核之一,少古嘅商業登記持牌人之一,佢居然冇拍片出嚟澄清,之後d帖又冇share 同like,所以應該係有d嘢。如果係咁嘅話,真係好,即係作為三核嘅佢都知道要收手,對於社會當然係好事,對於佢自己來講,也是明智嘅抉擇,棄暗投明,係上上之策,希望佢可以重新過新生活,外面的世界很大,一定比團內更好,千祈唔好走番入去,衷心祝福佢。
佢嘅離開,亦體現了樓主肯勇敢企出嚟揭發嘅成果,當然功不可沒嘅就係呢度嘅𢇁巴,然後又有網絡作家葵倩鈴嘅文章,之後又有bb kingdom ,萍果,東張嘅報導,揭發了這事後,應該唔會再有人信徐妖,亦不會再將d女送去比徐妖教,至於團中嘅女仔可唔可以一個一個咁醒番出嚟,真係要睇佢地嘅做化了。
有Facebook 同 if update wor, d人真係好唔知醜,拍彈琴片表達心跡,真係映衰哥哥同beyond. 徐妖仲係度死撐,好心收皮,執咗佢啦。為咗洗底.佢哋呢次戴番胸圍,唔著肚兜,著番密実d彈。

佢喜啦
樓主,果籽報道出咗啦
https://youtu.be/173oBvLLlro
花咗三日時間終於追哂post

樓主堅係勁又勇敢

唔洗理班blame the victim嘅仆街,聖人都有錯,何況我地都只係普通人,一個熟人真係處心積慮呃你,就算再聰明再精都係會受騙

最重要係樓主而家過返穩定生活,可以做返自己想做嘅野

btw, 樓主有無諗過用自己經歷出書?你思路清晰,文筆又唔錯,可以試下寫本書,甚至訪問埋認識嘅受害人。如果有書出我必買支持下

無論如何,加油過而家嘅生活,一切小心!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞