【少女古箏團】古箏老師誘離家出走 前少女古箏團成員:好似邪教洗腦

1648 回覆
1632 Like 24 Dislike
我都有搵人傾訴過呀
但團裡面有規定唔可以向街外人透露團既事務
所以我都只敢透露少少
跟住當時自己受影響得好緊要 成個人好奇怪
例如講及自己室友或搬出黎住既時候
或者點解搵咁多都唔夠洗既時候支支吾吾
癲到翻兩、三份工翻到企係到都訓著
個個都問我咩事又答唔出

現實無咁多大愛與好奇
大家遇到咁既人只會覺得奇怪同選擇遠離
同埋被洗腦後真係好識自己呃自己

我有違反徐妖意志拍拖架
但傻在上報拍拖既近況比佢知
轉個頭就向團內人話我玩緊有錢仔感情
我成頭問號???

有睇網上資訊 有用連登 有接觸親友
所以我咪走得算快囉 其他人就...
唔係第一代 充其量第三 所以唔清楚佢地既歷史
由第一個post追返到而家
我覺得絲打你真係好勇敢
要向全世界自揭黑歷史
如果係我真係未必做到
希望你以後生活順順利利
依家講緊徐妖灌輸d不切實際嘅價值觀比d女
班女依家除左買名牌拍7相仲識得做d咩?
講upward mobility
咁實際班女有冇係徐妖指導下變到高級左定係有好多有錢人追?
既然每個人都有自己嘅價值觀
咁憑咩徐妖可以洗班女腦
將自己價值觀強加落佢地身上?
係未應該一人一email投訴佢地
未睇過譚
不過想講出自本意地露 同受人指示下露係兩回事
有覆過王國個邊某個留言
有次徐妖叫呀B係同我地一齊出街既時候
去toilet換上個件金色露波邊衫行街
個陣仲會著件黑bra當打底
拍古箏片就直頭得翻乳貼露半球
"現實無咁多大愛與好奇
大家遇到咁既人只會覺得奇怪同選擇遠離"

咁又唔好咁諗
萬一問到你有苦衷,或者家庭環境唔好
問完又幫你唔到
都會怕尷尬
依家個團咁多人識
可能覺得好有成功感
可惜正常人眼中佢地全部係被拐無知少女
謝賢嚟架喎
好奇就有既, 大愛就難喇
所以一開始偏離左少少後, 就好容易更加偏離
現代社會就係咁 都無可厚非 起碼唔會大愛泛濫咁虛偽
真係好現實
就算你見到身邊有個人係好需要幫忙,但你冇呢個能力,最後你都會好似樓主當年嘅同事咁,扮睇唔到
我覺得自己之前係入左邪教 (5)
https://lih.kg/oxqnzLX
#682 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

隔籬post麻甩妹絲打之前喺將軍澳中心影到嘅
住將軍澳區嘅巴絲認住佢哋
見到佢哋不妨大嗌拐子婆/邪教雞
例如錢,名牌袋?
扮咩丫
有能力都未必想理啦
一個人時間資源有限 幫左人自己就少左
覺得果位媽媽好慘
希望所有女仔都番屋企啦
你係佢中同定咩
好想睇佢地收皮
邊有可能咁易收
唔改名都唔得啦
你睇下佢地Facebook
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞