【少女古箏團】古箏老師誘離家出走 前少女古箏團成員:好似邪教洗腦

1648 回覆
1632 Like 24 Dislike
有諗過 等緊夏天
依幾年完全唔知自己係個團到學識左啲咩
所謂帶我地見識 其實憑自身都做到
我唔跟依個團 憑自己份糧都可以行名店買下袋啦
餐餐去高級餐廳食飯 周不時去下旅行
佢地做既野都係差唔多啫
仲有成團人買飛去珠寶展睇鑽石(唔買)
當徐妖比機會佢地見識

圍威喂既影響可以好嚴重
校園欺凌都係咁架啫
大部份覺得正常 個小部分人受影響都會潛移默化左
認真諗下, 有時身邊人, 甚至自己都可能做過類似既野, (講大話, 開頭只係手段, 唔係假, 但日子耐左發展同預想唔同, 然後開始都唔諗太多, 拖一日得一日, 直到爆為止)
不過無佢地誤打誤撞 玩到咁大姐
呢啲人害人不淺
死左落十八層地獄
佢承諾嘅好處就唔重複講喇

至於人面,佢話自己有好多學生所以人脈好廣
加上家庭背景關係,本身都識得好多人
同埋因為係上海音樂學院孫老師既得意徒弟
同中樂界好多大佬有保持合作同聯繫
再朋友搭朋友,差唔多全世界都識哂咁濟
而依啲人都會係必要既時候幫佢

仲話自己透過人情定唔知錢買通考級個考官
令某個女學生既考級試由fail變pass
你覺得有幾分係真?
其實所有野都係sell 個願景
除非 後來牽涉到 造假數
否則比幾多錢都係雙方你情我願
所以洗腦既野只要冇逼迫係唔會犯法
傳銷先長做長有

推下依個
守得雲開
由之前追晒兩個post到今日見到蘋果報導,開心樓主你嘅努力冇白費 ,希望可以幫到更多家人,黃太好慘
多謝佢哋買晒d核突款
綠色衫果個袋,屌你成個裝籃/足球d球袋咁
預先提醒佢地,當我作故仔
真係唔覆喇,又話我敗走
不知不覺都開左post一段時間
g chi
無追開post ,請問樓主當初點脫離?

之前答咗唔洗答
樓主開始新生活要加油
Errr 咁多年既野好難幾行寫哂既
寫得唔詳細 你地仲多疑問啦
Google doc已經叫盡量濃縮左
打錯字 係 好彩我唔鐘意彈古箏
綠衫果個真係三核之中 我最預唔順
我想知 佢自己相唔相信會成功
騙係手段, 定係最終目的
ELIZABETH又係扮鬼扮馬, 壓低自己把聲講野, 扮STEVE JOBS...
但我信佢認為終有一日會成功, 當然佢能力同自信係好大差距

徐又點? 佢會唔會覺得依壇野有機會HIT到? 有能力音樂搵到錢? 或者釣到金龜?
如果連佢自己都唔信, 佢就係為騙而騙, 願景係手段
係, 我後來先睇到, 其實都夠
我覺得親子間最緊要都係溝通
就係缺乏溝通先會比到位徐妖入
父母唔知仔女想要啲咩
仔女都唔知父母諗緊咩

既然覺得父母既愛係畸形
應該表達自己既不滿
而唔係同外人同仇敵愾左先
如果溝通不果 試下用另一種方式同語氣
真係關係差到冇得再差 咪自己搬出去住囉

無必要加入依個團 搵自己前途黎較飛
尤其佢地某啲人有家底 實在下下策

我會有依番體會係因為我都經歷過
人大左 處理家庭問題唔可以咁幼稚架
你好熟佢個思路
樓豬由post 1追到而家,每晚訓前都睇一睇你報左平安未終於揭穿TT徐妖真面目
南亞佬平呀嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞