【少女古箏團】古箏老師誘離家出走 前少女古箏團成員:好似邪教洗腦

1648 回覆
1632 Like 24 Dislike
戴晒黑超
好彩你冇事
More,plz,有父母搵緊個囡架
Push.
個老母係著緊個囡就唔會住公屋咁寒酸啦
ching食開屎
合法拐子婆
咁多angel方加

徐妖仆街死啦
支持
我一開頭被佢洗左腦都盲信自己住公屋係因為父母懶
認為佢地唔肯付出 但忽略左父母本身條件唔夠
反而我先係有能力改變果個

其實咁樣既心態係唔健康
不如諗下自己點樣靠個人能力做到向上流動
一切都要plan好 逐步逐步黎
最緊要都係充實自己既心靈先
唔好比人乘虛而入
你真係好好彩
得閒分享下上堂經歷
我淨係知佢地出街會戴
上堂?室內?認真?
D女質素相當差
唔熟佢
淨係ocamp 自我介紹係組媽
成個大學生涯淨係見過幾面
隔離post有絲打搵到現實中識得徐妖既人
原來徐妖係咁樣對外解釋,個個老闆﹑家長都信佢
完全無當個Post係一回事

哦~ 咁我明白點解之前啲琴行唔肯炒佢啦
其實都幾合情理,比著我係老闆都信一直幫自己搵錢既老師
而唔係一個網上三唔識七既受害者
希望報導出左黎比較有公信力可以說服到班老闆

我唔係援交妹,從來無做過依樣野
反而係佢地私底下揣測我啲錢點黎
漠視我瘋狂打工打到學業都兼顧唔到,要退學既事實
係上堂眾目睽睽下問我係咪「被包養」
我係矢口否認,但佢地唔知係咪私底下已經聽過徐妖既說辭
無人肯用理性分析下成件事係點
盲信徐妖所講既「X係援交﹑被包養先有咁多錢」「X扮有錢女識金龜」
老實說,我可以成功靠做依啲野或釣到烏龜而變有錢,
都唔洗繼續留係個團到受委屈,繼續傻更更比班姑婆玩

報導有張Cap圖,係我同其中一個受害人既對話
徐妖都有話係個女仔差佢錢,先逼個女仔退團時比咁多錢
個陣時個個(包括我)都信徐妖架
點知個女仔後來同我講,無借過徐妖一分錢

希望大家幫幫忙係Fb/Ig share依兩篇報導
順便多睇幾次個報導同留言,推佢地上熱門
笑撚死我,字都唔識打,又話有人master 畢業,淘返嚟咋?
btw,我係絲都覺樓主你好靚女,唔洗冇自信,恭喜你脫咗半個苦海先
有一次,晚飯時阿Ka不小心把麵條掉在地上,同住的團員沒即時提醒她,反而是用電話拍下「罪證」向老師報告。同住團員之間沒有感情,只有互相監控,疑神疑鬼。

想問吓樓主點解跌咗啲麵落地都叫罪證 咩規矩嚟
好賤!
要搞下琴行!
好奇依種生意既持續性發展
照計初中細路真係易呃既 呃到佢地脫離主流文化
但呃到佢地唔讀書 早出黎幫組織返工
但一返工 生活壓力就大 就需要搵人吐苦水
工作地方又識到同事朋友 照計好易接觸返個世界
到佢地廿一二歲 盤生意仲點發展 慢慢老 又見唔到事業有任何起色 徐妖仲點控制到
另外
團員靚 會吸引到其他團員加入 覺有希望
但太靚 讀書工作又有人媾 一識到男仔就好易爆
雖然話叫你拜金淨識有錢仔 但實行上唔易 廿零歲 出黎工作 樣子唔太醜梗識到男仔 而平時睇電影電視都會比故事價值影響 自己都係寂寞窮絲 唔通仲嫌人窮
再者
唔同廿年前 互聯網好普及 唔同親人接觸 上網睇 YouTube睇comment 睇連登 總會接觸到外界資訊

我諗樓主係咪第一代黎?
如果被騙落去去到三十歲 有無得上管理層?
一上管理層 就要開多幾團先有水食
定樓主以上仲有一兩屆師姐?
但有把抦比人拎係手 所以比人呃完都唔踢爆報復?
推 個徐妖好撚仆街 仲要屈樓主做援交
pish 幫多D人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞