【少女古箏團】古箏老師誘離家出走 前少女古箏團成員:好似邪教洗腦

1648 回覆
1632 Like 24 Dislike
如果你有睇過咩窮爸爸富爸爸 個作者咪以倉鼠係個跑步器不停跑 形容打工既人生不停踏步 但停滯不前
班女以為個老師會幫到自己向上流 其實仲早撚左落場跑 仲話要讀住書打通宵工

以為買左名牌勁d 但d品味差到笑鳩死人
仔又唔撚溝得

女仔最索就係廿𡃁歲時期 好應該拍下拖 又比條仆街教唆到唔拍拖 白白浪費左青春

最撚同朋友親人個關係更加疏離 老豆老母都比佢講成魔鬼咁
打探唔到
但根據我對佢地既認識 後者
前幾日仲有成員將line個名改做「傻閪」
特登比我睇
絲打整理資料都幾勁
不如幫手做下文宣?
古箏處女團育成

感謝記者朋友幫我地爭取到上實體
同有咁大個篇幅
懶得開會員既巴絲 可摸以順路買份蘋果懲罰下佢
竟然有人話徐老師個D叫upward mobility
水D嚫妹去M記打工 再去買D唔保值既袋???
都唔係好勁咋
整理到依單野 純粹好多部分都親身經歷過
有試過幫手寫下野 但文筆唔好
叫做盡量ig post story
都係徐妖害
跟住條八婆 德智體群美 都毫無寸進 仲要倒退 宜家d女係中晒毒 比條八婆離間晒同家人關係 心中覺得八婆係最關心自己 好鬼似睇GTO 入面個大門校長一撚樣(不過太舊既漫畫 你地未必識啦)
lmlm
順便係度同所有年輕人講:
拎住時下流行既名牌袋唔等於你係高人一等
真正既 “上游人士” 係由一出世就整定
就係個d拎住個帆布袋係中環ifc citysuper買野你都feel到佢氣勢個種
唔係話咩用個lv chanel就可以扮到
你如果真係出生卑微 又想生活好過d 不如儲下錢投資下好過
lm一陣睇
#685 同#856 影得樓主好靚
窮人鍾意買名牌"提升"佢地個價值
氣質同自信問題
唔係用名牌包裝自己

至於有冇後天上到
就好睇自己做化
一直都追post 睇到黃太個段真係好sad
支持下蘋果啦
ga yau
見識過有人公屋出身
但係大方得體 講嘢又斯文
仲好勤力讀書 會考勁多A直入神科
而家無論生活定社交圈子都好過大把中產
人哋嗰種先叫白手興家 先叫有氣質呀徐佳旻
pushhhhh
徐佳旻 柏斯琴行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞