【少女古箏團】古箏老師誘離家出走 前少女古箏團成員:好似邪教洗腦

1648 回覆
1632 Like 24 Dislike
見過個bb女咋,老公無人見過
個bb出現得勁突然,完全無人知佢陀過生過
淨係知佢成日話自己為左接近24小時去顧個團
成日唔夠訓同頭痛 不斷食藥同新陳代謝差致肥
仲叫我地生性啲聽話啲 自己就黎命都無
醫生都勸佢唔好再做野 多啲休息咁話
眼見佢肥左成圈,但估唔到係因為有左

有其他受害者推斷係2017年中左右生既
我地大概係2019年初先見到個bb第一面
其實hello kitty唔係貓來架
我極度懷疑個b唔係佢生嘅
係唔知邊度呃返嚟
直頭唔覺得佢會有老公
同感
啲女仔算正常啲都無男朋友
佢唔正常到咁極致都可以有老公
咁世界上所有剩女都嫁得出
連陀b 都鬼鬼鼠鼠,唔光明正大
徐老妖 真係咩都唔見得光
Agree
睇埋家屬啲反應,震撼過睇字
佢地fb啲comment終於唔洗買,都有大把人走去留言我地唔洗好似之前咁忍手唔留言驚班中女發現
你錯啦,係白馬嘯西風未刷首抽前連登必然附和讀書無用論
連細胞話班電子妓女做雞都被立即割席,今次搞到咁中件事都死都唔割
佢根本就唔係為左教琴,佢只係想係班囡囡到cap水
毒撚又鸁
依單我認為完全唔關憤世事
睇佢舊post佢無耐前孝順女黎
有d父母係好過份 唔識分寸 加 濕疹 長期孤獨 絕望 一時失理性
個個星期見 照計最後幾星期個肚好大 行動又唔方便 無理由睇唔出? 同埋生完都會訓返排
你記唔記得果陣停過一兩星期堂?
724諗點維持 點發展 諗點水你地買野 自己行出行入出街食野 可能都驚比人見到 住半山無理由食cheap野ga ma 我信唔輕鬆既
個bb係咪唔係佢㗎...?
會唔會只係幫人湊,好似baby sitter咁...
但為咗喺你哋面前扮有幸福家庭,所以講大話?
佢對住你哋都冇句真話
柏斯 呢3個page, 而家瘋狂del 有關徐老師嘅留言, 仲跟手block埋留言者
由第一個post追到呢到
但早幾日發現我中同都好似有類似情況
一聽到就即刻諗起樓豬
好想幫佢 但已經2年無同佢傾過計
唔知點幫好
其實窮人/有錢人生仔都唔係一定想生仔既

大家都係鹹濕扑野,
有啲就真係想生都生唔到
有啲就有錢到仆街但生唔到;
有啲就偷食禁果,16歲都未夠都生左添。

窮人生仔正仆街,物質/物理上黎到講真係無錯,
因為窮人資源有限,根本自己都未 快樂 ,
自己都養唔店自己但又要養多個,
雙方都唔開心。

同埋我地班窮人最大問題係,
窮,係會好大可能禍延3代或以上。

知唔知點解要讀大學?
讀大學其中一個重要原因係:學習個思維模式
唔係張沙紙唔重要,只係張入場券
陪審團之所以全部都要大學級別或以上既人黎做,
就係因為大學生既思維模式係正常情況下都比我地班垃圾學歷既人高
有所謂比較高既批判思考

當然人人都有一本難念既經,
是非對錯有時無人知。
法律呢樣ON9既野都係人類自己創造出黎,
令人有一條道德既底線,
如果唔係,其實無法律既話,
人人都可以去打家劫舍殺人放火其實都唔錯(地球殺戮日)

最後,
其實窮又好,有錢又好;
同人品無關,

窮既都可以好脾氣,
有錢既都可以大脾氣到仆街。

馬場VIP區都可以有人輸左馬,
大叫屌你老母臭閪之後再當場撕爛晒幾皮野既飛都有。

有一個正正常常既家庭都唔係必然
有一個正正常常而又有少少錢既家庭更加難過登天。

道理講就好容易,執行上黎好難;

正如如果有人打你一拳,
你都可以原諒佢?

「原不原諒他,是上帝的事;
我存在的意義是把他送去見上帝。」
-普丁

如果 有一組正常既親人 ,
請好好珍惜,
因為一切都唔係理所當然。

錢,
唯一既用途:

「係用黎感恩」

That's all.
佢行得走得好正常 就算有唔舒服
都無係我地面前表現出黎
經常著oversize sporty鬆身衫褲
加上識佢個陣佢都唔算瘦
以為食藥副作用令佢肥左
所以點都估唔到係有左

有時話病左 或者去左旅行會請假
記得去旅行個次就真係好耐無見過佢
兩個星期咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞