【少女古箏團】古箏老師誘離家出走 前少女古箏團成員:好似邪教洗腦

1648 回覆
1632 Like 24 Dislike
第三個
粗略go through一次發生咩事
我睇到起雞皮

即係一個琴行教古箏嘅老師
成立團隊 想好似明星咁想出名

感覺佢地呢個年紀 就係搵緊self identity
好容易迷失同相信人

個老師為班少女培育虛榮感
不論係物慾上嘅追求
仲有販賣青春美色 等佢地覺得自己
好似韓國女團咁 受歡迎 受支持同關注
想知佢地邊個comment抹黑樓主?
每個人都有自己既價值觀
即使佢聽落咁功利 本身係無錯
但佢歪曲班女仔父母對佢地既付出
話所有付出與關心都係出自利用

唔信父母講既野走去信外人 仲要離家出走
當正父母係仇人 成世都唔再見面
你如果有仔女可能就會明有幾咁激氣

仲用啲類邪教既手段去管理班女仔同洗走獨立思考
寫極都寫唔完
人地kpop 培訓生都無咁誇張
Po多d徐妖d相
我一定會日日幫你發放出去
徐妖 含撚啦柒頭
比我係街見到實打柒你
頂 連登fg夠月入50K啦
大家好多時都係假膠
而且都唔會逼所有巴絲跟自己個套
最多咪嘈下交
唔會check到你ip搵你真人
係你面前叫你斷六親 跟佢套價值觀做野掛
徐妖 你全家都係雞 死全家 全家都係雞
你全家都係雞 死全家 全家都係雞
徐老師係咪媽媽生養定啲女,final step係將你地賣出去
樓主辛苦曬 睇過post1 only
你已經做得好夠 快d投入返自己生活 唔好再理班彈散啦
正常人唔接受 唔代表唔正確
佢地有分析能力去跟從

如果普世都跟一種主流意見 你只會淪為資本主義社會的犧牲品
https://youtu.be/hjePNVSh1tI

好奇去咗聽古箏

聽完箏亭再聽樓主個團真係噴飯
咁撚垃圾都夠膽表演
冇撚嘢呀徐佳旻
你浸窮酸味好濃呀死虔婆
大意差唔多
第一個post有巴打話係cult+idol training
Search條女點解可以姣到出水
記住條死臭八叫
徐佳旻
其實最終咪又係想出job賺錢
如果唔係點解要成團 註冊埋公司

個老師應該唔覺得自己有咩問題
反而認為自己係救世主 做咗啲好偉大嘅事

個facebook page勁似老人家學玩寫post
內容好老土 好千禧年代
個啲妹妹嘅造型同年齡亦不相乎
你睇多次自己講咩
賺錢咪賺錢 向上流動咪向上流動
點解唔見得光唔比親朋好友知得個團既事務?
點解要硬性規定佢地唔可以再見屋企人?
AKB48戀愛禁止條例都仲可以理解呀
少女古箏斷六親條例又咩黎?

有個女仔結婚退團 唔show秋元康
秋元康都唔會威脅佢鬧佢要佢比分手費掛
人想向上 就唔會咁易比人洗腦
一句到尾 懶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞