【少女古箏團】古箏老師誘離家出走 前少女古箏團成員:好似邪教洗腦

1648 回覆
1632 Like 24 Dislike
樓豬,恭喜你終於達到階段性嘅勝利,我睇咗你兩個條片真係好心up,依家終於有傳媒報導,引起社會人士關注,希望多d人係不同媒體share 生果嘅報導,咁就有d家長可以知道d女無端失縱去咗邊,而你又可以聯合更多家長,去報警又好、去搵議員又好、去搵東張西望又好,首先要夠多人先有壓力比議員或警察,咁先可以幫到你同埋果d仍然未醒果d女仔,當然亦可防止更多新加入者。
到現時學止,我最嬲栢c為何仍未有任何行動,停止除妖的教席etc, 唔通栢c都有份?
走得甩, 之後就要小心小心再小心, 祝快啲好返
冇學古箏都聽得出成班唔識彈
索有咩用、識彈有咩用,人品呢?幫徐老師係到呃細路女
報道都講話一個普通團員每月學古箏費$4000-$6000,咁10幾個成員都接近六萬蚊一個月啦,仲未計扼佢地月供古箏果d錢。加上名牌手袋,日常吃喝玩樂都係團員比錢。

另外,個老師有響琴行教琴的。未必個個學生佢都落手。
屈鳩所有父母100%養女防老,0%錫,從而叫你斷六親
(唔錫又點會俾咁多錢個囡學古箏)

叫你物質至上,靠閪向上流動,靠人發達唔靠自己

唔講佢手段同目的,淨係講價值觀都有問題啦
追咗post 以為冇後續
終於有報導出街
樓主加油
點解咁多人合理化呢啲垃圾價值觀
可以話佢所講嘅嘢係捷徑,係存在嘅(全面/片面)現象
但唔會係正確嘅價值觀啦大佬
呢部份材料係連登成日都見到,
窮人生仔正仆街
養仔女為你份家用
有西就有八達通
Mon咗post好耐,恭喜樓主終於就依件事出到新聞
樓主小心啲,可能一陣老妖嬲得滯會唔知做啲咩
連登咪全港最大型邪教
pish
樓主要小心呀

希望可以多啲女仔醒覺
岩呀 明明比呢d價值觀捆綁住仲要覺得個社會就係咁運作
其實最好都係睇佢個google driver 。 我粗略話你知乜事啦:
1 樓主十五六歲報左個古箏班 入面有個老師姓徐 除左教古箏外仲會對樓主虛寒問暖 得閒又洗下腦包裝到自己好有錢 好成功
2. 樓主本身同屋企人當年感情唔得融洽 受到老師多年來潛而默化 於是夠十八歲就搬左出去住
3. 老師教佢地做上流人呀 乜都要報告佢知呀 同埋跟住佢指示去做就搵到好多錢呀 乜都買名牌呀 一定搬出黎住私樓等等
4. 於是者樓主每月大約要洗成皮六野 當年仲要返大學 感到好大壓力 但老師仲不斷要佢地買埋d唔等洗既野 又鼓勵無錢可以同團友借

5. 樓主最後真係不勝負荷 偷偷同家人聯繫返 之後缺定離團 之後老師派佢三位愛徒(或者叫三核)同其他團員要樓主比錢先走得 跟住樓主不厭其煩借左錢比佢地以求脫離

6 樓主回歸正常生活後 反思老師好有問題 於是在此開post 討論 並希望警剔年輕人

極致既簡化 我建議你無心機睇樓主個google driver 既料 都可以睇動新聞
終於等到!!!!! G CHI!!!!!!
唔 blame 幾十歲人仲利用𡃁妹弱點操控佢哋斷六親打工租樓買名牌拍少布照嘅徐老妖
去 blame 班心智未成熟嘅𡃁妹

邊個責任大啲好明顯啦
呢單野各打五十大板都唔到
睇到個受害者媽咪果段訪問真係好慘
恭喜絲打終於攞返個公道
由post 1追到 post 5 每次見到有新進展嘅時候都好震驚但又同時鄧你開心因為又搵到多啲證據
點都好 宜家走得返出嚟真係算執返條命仔
所以你一定要繼續加油唔好再比班臭閪擊倒你
You are always the best
問題係佢冇用同樣力度blame埋更大責任嘅加害者
Push
Push
唔錫又點會俾咁多錢個囡學古箏
重點

每個月幾千蚊學費加埋幾萬蚊個古箏
真係要養女防老點會肯俾呢啲「無謂錢」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞