我覺得自己之前係入左邪教 (5)

885 回覆
106 Like 2 Dislike
拐得來又無法律責任
可能生左仔,智商就會不斷下降?
應該本身都唔夠100
Bell姐
依家搵翻其他人,計翻條數先,排名按退團先後:

A-$6666*12=$80,000
(退團,租約無落名,無份住都要每月照比租金)

仲有唔想買,最後因各種理由被逼買既一部單車($11,000)
 同手機(幾千),保守都付出左不必要既$90,000,
 之前比既學費都仲未計

B-唔想買既古箏分期,供左:$12,000 (無拎到筆錢亦無拎到琴)
每月學費:$6,000
唔想買既單車,供左:$5,000(走左無拎到)
演出服裝:$3,600
按金:$14,200 (走左無拎到)

每月基本開支,未連自己吃喝搭車:$15,000
   最後頂唔順永無止境兼職,走左兼想自殺。

C-每月學費:$3,500
唔想買既古箏分期,供左:$12,000 (無拎到筆錢亦無拎到琴)
唔想買既單車,供滿:$11,000
唔想買既LV袋,自費,逼住借團員少少尾款:$22,800
唔想買既演出服,唔知咩來歷同原價:$5,000
退團分手費:$30,000(先退按金,唔等我退租)
      +$22,000(比兩位團員兼室友既「安置費」,其實無義務比,亦唔合理,無解釋過筆數點計,唔比就唔比我走)
       =$52,000
租金:$9,000

每月基本開支,未連自己吃喝搭車:$15,000
一直死頂兩年半左右,數次想自殺,走後去跳樓(失敗)。

呢條藍屍做乜撚嘢
一開始都唔知大家交緊幾錢,
因為徐妖當初同我地講:
「唔想比其他團員知我收平左你,你唔好同佢地講你交緊幾多學費,費時交得貴既果啲人心理唔平衡話我唔公平。我收佢地(三核)收貴好多架!」

佢成日話自己唔等錢洗﹑攰到唔想教太多學生﹑我地啲學費係佢眼中係小數目,
大家形住至住佢搵得個少少。

同大家計下乘數,複習下加減乘除
好,依家已知最低學費都要$3,500,中間位係$6,000,
相信三核比唔止$8,000(徐妖話佢地比一般人多)。

折衷啲,搵個平均數,$5750
成班團員穩陣都有9位左右,另外仲有啲琴行學生未計,
淨係計依班個個月比現金,又唔洗比琴行中介費既學生。
兩年應該收:$1,242,000 (一百二十四萬二千)

就咁比啲所謂人生建議啲妹妹仔,掌控佢地大小事務,
離家出走局住租屋同依賴佢,
而佢就唔洗打工粗勞﹑悶聲發大財
兩年,首期都黎喇,仲有班妹豬月月幫佢供樓
咁聰明既人係邊個呢?
如天使?即係天使係做不道德勾當既無知少女?
我驚耶穌嬲嬲豬搵天使黎打9你啵
 大家曾經一齊開心過
BELL姐萬歲 BELL姐好索
仆街老妖,好撚賤格,見到條數眼火爆
香港地最撚賺錢真係偷呃拐騙搶
Sorry睇完唔記得左覆
我頭先計過下數,真係幫佢搵唔少呀
當時呀媽話我蠢,我仲幫住徐妖講好說話先好笑,
我諗我媽當時肯定激到嘔血
就係辣著左,覺得嬲先上黎開post抹黑
相信耐心回覆可以感化到佢地
P.s. 僅限明事理父母
越來越多人知道件事,咁就會搵到多d受害者或準受害者,實在太好了,可能推去教育王國,也許亦可幫到一些人,就算搵唔到受害人,都可以叫到果度d人小心徐老妖。

Btw, 點解單車咁貴?萬一?
無左其中一隻搖錢樹佢地應該好嬲。
雖然嗰度咁多戇鳩師奶,但好似都會有一兩個人真係真心幫到好好。
一隻金豬當你做老麥
44蚊/HR
日做8小時
做250日一年
全課金
當你15歲比佢呃到22歲,7年
61萬6千

真既香奈兒都夠你用到爛
一隻金豬61萬6

8隻金傻豬豬已經夠係新界一炮FULL PAY一層香港樓

唔怪得咁多人入邪教,又食又拎
我想要魔鬼身材既天使問下佢地有冇
好過做倫敦金,原來識催眠術係咁重要。。。。。。
我比較想知佢點催眠你同+

威迫利誘你地,
講唔講得
最怕佢未有報應又有唔知幾多人受害呢屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞