【少女古箏團】古箏老師誘離家出走 前少女古箏團成員:好似邪教洗腦

1648 回覆
1632 Like 24 Dislike
終於上報
樓主你好勇敢!

要瓦解邪教
首先要清楚found out受害人既弱點係乜

例如受害人想成為藝術才女
而佢相信徐老妖可以令佢成為藝術才女

咁首先就要俾受害人知道咩係真正既「藝術才女」
咁可能係介紹一個真正既古箏高手靚女佢識

第二就係要令佢意識到自己有幾柒
一定要拉番佢成為旁觀者角色

一定要令受害人主動對施害者憎恨
受害人先走得甩
Push
徐妖同柒婆可以做frd
第一次睇呢單野

徐老師會以「父母都係偏心阿哥」、「生你出嚟都係為咗多個人輪公屋」,連登成日聽
有樣野非常好奇想知 希望樓主可以解答下

好想知團入面班女仔平時睇唔睇youtube 會唔會follow d 咩kol, or 小妹妹個generation 可能會睇d支那app 抖音小紅書個類?
唔會意識到成個圈子d女都好唔合乎現時既潮流標準而否定個老師既品妹咩?
睇相我完全覺得d衣着品味停留咗係十幾年前twins啱啱出道個個時空咁
仲有一大堆話bell靚個堆人
佢充其量只係五官端正 但一見到佢眉都唔修個西樣我係想嘔多過覺得靚
以我理解現時18 22 d小妹妹應該會中意扮靚
化韓妝 歐美妝 扮下文青之類 or wtever女仔應有既扮靚興趣
佢地一樣都唔做 我覺得佢地好慘 好似冇青春過咁
淨係識買名牌? 但佢地唔會接觸到網上世界睇d網紅睇到咩係真正上流社會咩?
例如坐私人飛機 用幾十萬一個hermes之類
唔會有人質疑個老師係on9完全係高不成低不就架咩?
樓主加油
幾時都支持你

其實個呀嬋真係好無良
呃妹妹仔
一睇佢個樣 就知佢冇貴氣
窮人來 做咩迫人買名牌
我想講 佢啲英文錯哂喎
上流人士會係咁

Newest model
文盲咩
是但買啲名牌叫upward mobility?
上層嘅人 係人都知識人好過識字
家下啲囡囡斷六親
冇朋友 點向上游?
上流社會唔知算唔算,但真真正正有錢人係咩生活可能睇吓bob叔就知
三核有個都30幾歲啦,可能未必18 22
其實佢個樣都幾霉
睇埋果個咩girl Zheng group 啲新細明體
同7頭caption
條女除左有妄想症同人格分裂外
睇唔到其他了
呢啲款 outlet 都冇人要
二手都冇市場

咩taste

我啱啱都咁啱錄比我frd睇
覺得蘋果少少on9
下下要登入先睇到咁d呀媽點搵囡?
講緊等二 三代入去個d小妹妹
啲英文
5-6000部風扇都要哂命?
似應召女 多過上流喎
同上流絕緣
睇完d post,都明樓豬點解會入左團
睇左個fb page好尷尬 影埋d星星v字手
Show名牌d手段仲衰過倫敦金賣料page
就算真係有錢佬想包妹妹仔都嫌柒
想同古箏團d成員講
你地十足d基層市民去參觀 香港一日遊一樣
窮酸柒味重到

大左既
妳覺得佢叫妳咁做係咩目的?如果佢係要吸納未來團員,搵女影係吸引唔到女
會唔會佢係搏其中一個成左名/俾有錢仔私有化,再cap更多錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞