【願玫瑰在君子的屍體上盛放】《誤上了黑幫老大的情婦,我只好躲在中環的職場胡混》- 第四季:玫瑰篇

1001 回覆
109 Like 19 Dislike
唔急
在會議完結時,我們三人離開會議室之際,萬應站起來,感激地道:「不論這次招標的結果是怎樣,我本人萬應也非常感謝『川泓』的團隊,你們已經令我得到比想像中的更多了。」

雖有萬應的這句說話,但不代表我們「川泓」已拿到了基金會的戶口。

在未知道招標的最後結果之前,另一場跟 Mike Yip 的正面衝突便隨即展開。

就是 Mike Yip 本來約了阿 Kim,我卻死命要跟著去的那頓晚飯。

我視為「女神保衛戰」!

(待續)
9up無極限
吓 冇啦.........
卡西唔係全部9up架,你Google 下蔡時敏十八羅漢啦!
作者先最撚勁, 咁嘅野都知
樓豬對古今中外唔同文化都有好多墨水, 之前古校長沖茶個篇,睇完之後我真係去左睇明前龍井
係, 好似九唔搭八嘅野都可以關聯埋一齊
只可以講樓豬好有心機去搵資料令個故更加好睇
突然,放在 Mike Yip 前面的手機響起,他望了來電顯示一眼就急急接通來聽,用國語談了幾句話,掛線後便興高采烈地道:「嗱,要有實力就要靠金主啦,JY,你上次同我提過話想識我嗰個內地富豪朋友田百通田總呢?原來佢而家就喺樓下喎,不如我哋落去同佢打個招呼,等我介紹你識啦?」

「吓?田總佢而家喺度?好呀!」阿 Kim 雀躍地道。

「咁我哋行啦!」說罷,Mike Yip 就擠出一個不懷好意的笑容,再對著「黑白無常」,吩咐道:「你哋好好招呼住卡西先,我同 Dr. Kim 行開一陣,好快就返!」

(待續)
對鋪排左咁耐既Mike Yip有d失望
以為佢會係一個深不可測既人 其實都係強國版既卡西
無他既 天敵總有相似
帶阿Kim比田總食
兩條友出咗去,仲有得剩嘅
又要等多個星期...
我都覺,
舖排左咁耐嘅大Boss, 仲以為係臨危不亂嘅大將之風, 點知都係 MK仔咁
唔係衰比條契弟下話
如果以佢今集既表現就可以俘虜女人既身心 咁卡西都得啦 只係時間問題
而家反而顯得紋MY上身嗰d女人on9到
Kim jy...金正恩?!?!
呢個位我有啲想帶出「女人會鍾意」、同「男人以為女人會鍾意」嘅差別,局外人有時睇到嘅,係點解個男人咁花弗又咁 PK,個女人都會對佢咁死心塌地?

卡西第一次聽 Mike Yip 個名,係從初戀女友 Vivi Man 嘅口中,Vivi 就算講完 Mike Yip 點呃佢嘅往事,Vivi 仍然表示對 Mike Yip 念念不忘,就知 Mike Yip 係一個極懂得點去將別人嘅戀愛當成自己嘅遊戲嘅人,呢種人,從來不知傷害為何物,而 Mike Yip 會咁對 Vivi,無論外表有幾華麗嘅包裝、從事有幾高尚嘅職業,都掩飾唔到佢內裡只係一個小人嘅事實,反觀卡西當然都愛玩,但當卡西發覺如果對方係認真、或自己變得認真,卡西會逃跑,可能係怕會傷害對方、更可能係怕會傷害自己,呢個我相信係卡西同 Mike Yip 最大嘅分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞