Canon用戶討論區(15) 幾時有R pro body?

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
長度/用料係唔係一樣?
唔該哂巴打
搞咁撚多花巧嘢都冇用 穩定最緊要
310N長d、闊d,98 x 1cm,301N 92 x 0.8cm,兩者用料一樣,所以310N貴大約四成..
唔該哂巴打
唔好意思霸咗你地位
祝身體健康
睇你側重啲咩啦

你粗用到不得了嘅 / 唔鐘意轉接鏡 / 玩開直出 / 好唔care對焦 / 反mon好重要 咪6D2

你輕便為主 唔care帶多幾粒電 又識執相咪A72

btw 諗吓rp好過啦
Sony機屎色 同埋3代機以下都係極難用 3代叫做有改善 但同NC都係冇撚得比
Pro唔係靠器材 影相係睇張相pro唔pro 唔係睇部機pro唔pro
等緊入R6
諗緊揀新果支RF24105kit + 支RF35 1.8 係咪夠做.... 始終去旅行用多
支24105好似比紅圈F4果支輕便唔少
要影人靚D先換支35出黎,各巴打點睇?
一般影都夠嘅 最多咪推iso
不過好難講嘅 靚嘅標準人人唔同 追求都唔同 好睇個人
我自己就一定會揀紅圈嗰枝 如果拍片
如果淨影相更加係會帶四枝定焦
24-105緊係紅圈個枝,去到105,4同7.1光圈都差一大截,差左咁多級,唔係只係推ISO解決
24-105緊係紅圈個枝,去到105,4同7.1光圈都差一大截,差左咁多級,唔係只係推ISO解決
邊4支
35 50 85 + 睇影咩帶咩
平民三寶有冇timeline
之前聽話整緊50.8又冇左回事
佢之前有講過今年會出5枝鏡,但timeline無講幾時
諗起都好重,但定焦一定高汁,依家出去影相都懶懶地,多數16-35 50 70-200 如果影風景,街拍就24-70帶多枝50/85,枝s50A好似比我打左入冷宮咁,質素好好,但係帶上山影相又好似太重
我嗰啲好輕
@2.718281828嗰啲先重
諗住買返支efm 22mm 水貨
邊間買水貨好啲?
可能去旺角星際,或者上網去price.com找找。
既然都二手 不如諗 5D 3 都係6500 左右
影人 無限 budget

EF 200MM F2L IS USM /Sigma 105mm F1.4 Art
RF 85mm F1.2L DS IS USM
RF 50mm F1.2L USM
EF 35mm F1.4L II USM / Sigma 28mm F1.4 Art
再加 AD 200pro 一枝 連 softbox + 燈腳 連飛燈
就差唔多啦
85.2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞