Canon用戶討論區(15) 幾時有R pro body?

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
cns 旗艦得<24 mp 渣。。。出咩片同相要咁高要求啊。。。
@2.718281828
買套裝啦,兩支鏡夠你學影相用,如果搵唔到熟悉相機朋友陪同,去大連鎖店買會好d,古惑野會少d,新買返黎有乜事可以拎返去搞,雖然細舖平大約五舊,但買個安心都好!
依家買m50等於幫人清舊貨
如果影飛機嘅焦距要求係咪無生態攝影咁高?
用iphone 影住先啦 真係鍾意再買部好啲嘅 真係唔急
70300 2代 或者150600 C 都夠影啦....
除非好似我咁拎大炮入機場
不過定焦影飛機無zoom 咁好 原因係飛機好大架 zoom lens 可以構圖容易好多 追焦都無 雀咁難
如果5000 蚊係心理關口 可以去bnh 買m5 +1545
反正都係清舊貨m5 +1545 比m50 仲好用得多
約449 USD 未含運費 3600 蚊左右 全新
或者M6 MARK I+1545 349
A73試過上手,個menu成本百科全書咁,功能係多,但要時間先發揮哂部機嘅潛力。睇過有段youtube video有位sony用家提到相機入面嘅function佢都要用notes mark低先記得 (6:19秒開始睇)
https://youtu.be/4fxuPEbDadQ
絲打黎
Dklm

1dx3 影人變sony 色
入個lr 或者
機身 入preset 有幾難搞呀
呢啲嘢唔關我事㗎啦

一世都未必有機會用嘅系列
巴打我都係新手打算買 m50 依家唔買m50 嘅話幾時會出新機?
EF定焦長鏡
328is1 13-14k
328is2 ~25k
428is 25-26k
428is2 43k
584is1 26~29k?
584is2 無睇
684is1 27-28k
684is2 無睇

好日唔睇,一睇平左咁多
Canon 好處係影人可以直出
變到左攪又攪 真係多尻餘

攪到就話好
好似sony咁影出黎啲屎黃色係攪唔到
無入~ 但玩過部機
584/684 3代輕咁多
真係唔值買二代
二代二手 4xK 左右
最抵買係人像鏡皇282 2手25-7k
328 2代 2萬5 左右都好抵玩 質素好過384 好多無得比
484 do2代同 428 都好過456 無防震
而家想平平地買部m100 玩下
係咪細鋪都唔會有新機
上price 搵啲細鋪問左幾間都話冇
就算有 驚唔驚係翻新機嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞