Canon用戶討論區(15) 幾時有R pro body?

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
好撚垃圾 不過咁平 買黎玩下無所謂
開大光圈影唔聞相呃得下人
咩係唔聞相
我都覺
不過宜家支ef 35仲企緊一萬
又冇人放二手
想問下eos rp個電子水平儀點開出黎
我喺螢幕資訊嗰個開左個電子水平儀出黎
但係去到影相嗰陣
禁極info轉畫面都唔見佢明明之前都有出過黎
定係因為更左新上1.4有bug
用人面af會無水平
都唔知點解人面af會無左水平

原來個原因係咁戇鳩架
好奇問下支ef-s 35mm macro好唔好用?
衣家用緊90d,有sigma 18-35mm同埋70-200mm f4 II
想拍下片但係支死馬冇防震
同埋有時真係唔太想換鏡,想一支鏡解決問題
單反果支24-70 F2.8又係冇防震...
想買2手canon/sigma鏡起邊搵
Dcfever/星際 不過如果你唔識睇隨時俾人水 搵個識嘅陪你買
咁鏡買行定水好 2手電子野唔太信得過
有錢梗係dcfever 行 有保障
Price.com d格價信唔信得過肥花會唔會貴啲
平就有風險 我上四寶買嘢冇中過伏 但好多人話中伏
巴打 我有C50 1.8 同 S18-35 1.8 連dock
可以平放 你睇下要唔要
有冇邊間心水鋪推薦
新手dcfever
Dcfever、天祥、萬成、永成都信得過
準備買rp + 24105
本身想買a73 貴幾千但spec勁好多
但女友唔中意sony色所以都係買rp
知道機身係廢 當投資落鏡到 等遲下再出機身就trade in
建議買二手RP, R5過幾月出, 到時RP 及 R 會有勁多人放機, 依家買新RP唔扺; RF 24-105係一支勁sharp既鏡, 值得買, 但你女友用的話可以會覺得重, 買多支RF 35 1.8好d, 影人一流
其實都捕咗二手RP一排
但發現好少人放
少數放嘅個價錢同全新差幾舊 所以可能照買全新算
小弟早排upgrade from 60d入左部eos R
去歐洲trip同影女
本身有ef 24105同sigma 50.4
諗緊入唔入支rf 35好
個焦距同價錢都幾吸引咁
定儲錢入支rf 1535好
Both
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞