Canon用戶討論區(15) 幾時有R pro body?

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
5DS SC 幾多
你預放幾錢
留tg傾喇
新手想問大家點睇新聞話即刻出個支rf 24105 kit lens

如果想入手ff mirrorless係咪等埋個支先買好啲(平啲)
一分錢一分貨 買咩都係
呢d非常時期,就算唔係毒撚都唔好咁接近陌生人喇,你唔怕,佢都怕被傳染,btw.. 如果用盡24mm影景其實唔算太wide既,我都經常用24、35mm影snapshot!
試過用11影snapshot未
未,影大景就會,仲要好小心用,snapshot咁wide影到d人變晒形,唔好睇!
岩,11影大景都好難影,變型變到唔好睇!
返到屋企有排執!!!
師兄講得冇錯!!期待師兄靚景靚鏡!!
話說850D是否出來搞笑
有無師兄可以講講Sigma EF-M嗰三支?
你哋好,我想問呢 Canon EF 70-200 f2.8 IS II USM 跟第三代係咪差唔多? 好似第三代的只有3.5級IS 防震,反而第二代有4級IS 防震,同埋第三代多左氟鍍鏌。如果現在購買的話係咪都係建議買第三代,有新買新?
有新買新 2代9千幾 3代萬一 諗唔到點解唔買第三代
RF 24-105mm F4-7.1 IS
Canon 你係咪出黎搞笑
呢啲垃圾鏡 點先有人買?
本來你部RP已經唔係好過人
然後你仲配支f/4-7.1光圈kit鏡俾人
我真係用返垃圾4000D+18-55都冇咁嬲

牙膏廠真係執柒咗佢啦
Rf 50 f1.8 係咪就嚟出?
呢啲野真係痴q 線,除非佢出部再低階啲既無反,如果唔係都唔知點賣
你點估到隔離nikon出左部d6仲牙膏過牙膏廠
想入手 rp 24-105 是否不智
個個都屌 但係咁嘅價錢
支24又利又靚仔 好掙扎
防震一樣 不過因為跟既標準唔同 所以減左半級
去馬 三代 好抵玩
EOS RiP
牙膏廠已經唔係牙膏咁簡單 直情係侮辱啲用家
F7.1... 我不如用翻APSC 反正fuji/sony好多機本身都好過RP
依家係講緊你build up緊個新無反系統
你出埋啲咁既電子垃圾黎做乜柒

至於D6就算啦.... 末代單反走向夕陽 唔會期待佢有咩大突破啦
反正用得旗艦機既都唔會咁易轉會
加上之前D850其實都好夠做了 個Specs應該夠屌打埋5D Mark V(如果有)
期待下佢Z System真係會出部旗艦無反好過了

至於Canon... 希望部R5真係有料到啦
唔係真係得啖笑
+1 想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞