(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區62

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
178 69kg新手岩岩買左阻力帶 啞鈴黎學習
有個肚腩仔上網搵過話做波比跳
今日開始做波比跳消下肪先
各位師兄有沒心得可以教下我
我餅半淨係做到三下 推胸真係好難
佢貴係貴在 係一個授權既考試場地姐
考試要錢 本書都要錢
仲有呢 要first aid牌係 你有左NASM cpt之後續牌個陣先有用

你一開始考係唔洗
最難係怕唔夠力宅死自己
搵其他Ching幫手囉
毒撚去會所做
會所有barbell咁撚正?
Cscs 大學畢業就得,唔洗相關學系(暫時)2029前
有張bench 有幾支bar 一堆餅 有個rack 同一堆機 dumbbells咁
自學報ace,acsm ,nsca 都得啦
上官網比完錢,book時間塊電腦中心考
我cutting緊 但係依家諗緊落到10%好定上磅好
有無師兄有建議
巴打好有潛力
我同你差唔多高 73kg 個胸仲渣過你
squat同dl 咩成績?
ace, acsm咩嚟咁多野學
幾高先得㗎
squat 都係 80 , dl好似50左右 , 其實dl剩係做過一次, big3黎講我都係做左幾個月
因為香港讀sport既人好多都好求其
運動員出身但讀spe,可以咩 anatomy 都錯晒
因為dl唔係好識做 驚個人會爆炸
180 77k 13% 應該幾大隻喎濟齋睇數據 我係你我會cut嚟j一陣 影下寫真
搞掂就上返去 唔係比賽cut到咁低無意思
你cut既目標係咩? 我個人認為純粹追數字無用 呢個磅又唔太準確
自己照鏡想見到幾多detail(eg 顯埋側腹?爆哂筋?) 然後自己再諗下而家差幾多
繼唔繼續cut
竟然bp係最高
squat同dl 多d 都幫到你bp
因為我bulking偷懶唔做腹 可能因為咁13%都好似無腹咁屌 我見秋天 都係時候再上磅架啦 但係依家好猶豫
台灣簡稱國際4大證照
Nasm相對係最商業化
Nsca 係s&c權威
Acsm運動醫學
Ace大眾體適能

S&c除左nsca 另有asca (澳洲果個,唔係香港代理ncsf果間)同埋uksca 英國,三個相對最權威既機構,要做體院,職業球隊一定要有三張其中一張

仲未計mbsc,exos 呢類機構
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞