(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區62

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
早上7點幾食雪菜米 + 2隻反蛋做早餐
1點先食晏,10點幾就肚餓
中間啲時間各位巴打有咩建議可以食乜嘢?蕃薯?

利申:一路都係肥仔所以無呢個問題
你早餐同我咁似,我多你一塊雞扒
不過好撚細塊
40sets你去一次gym留幾耐
兩個鐘左右
too much la
我覺得cut一半就差唔多
20set胸背腳
想像唔到你做兩個鐘push
做完20set胸點做三頭膊
我自己都察覺
認為自己磨得太耐
可能因為自己衰貪心,好多唔同位想操
例如尋日Push day
6 sets 推平胸、6 sets 上胸、5 sets 下胸加夾多4 sets上胸
膊同三頭就各10 sets
我調返轉煩緊一星期得三日練到要點樣先砌得啱個量
點砌個訓練課表應該係永遠的課題
21 set
點解做6組咁多
衰貪心急進
今日我操39sets
唔會好攰咩?定係你去到第4-5set先feel到充血個啲
有冇人操極都唔大隻
我操左年半 算係有線條 但未去到粗大個種
胸背腳都有肌肉線 但唔係好突出 除左健身谷起個陣
手臂又操極都大 定係我操錯方法
每次操都用最重重量 冇揸流灘 操年半正常玩到咩身型
我囉 雖然健力唔會變到好大
我覺得係體內睪固酮濃度太低 唔知係咪
邊個肌群
雙修
今個禮拜開始PPL 希望會漲多啲
會啊,所以每次做完都好攰
今日試下cut一半sets
感覺全程既muscle control好似好啲
食多d
Full body
Squat 6sets
DL 5sets
Bench 7 sets
Fly 3 sets
Pull down 3+3sets
One arm row 3 sets
Face pull 3 sets
Biceps curl 3 sets
Lateral raise 3 sets
話說小弟我一直有練但冇注意過飲食
最近開始嘗試食返足蛋白質
我依家62kg左右 聽講姐係大概每日要食100g左右蛋白質
但係靠平時D食物要食到每日都100g對我黎講真係唔易
所以想話買D乳清蛋白粉喺食唔夠果時補下數咁樣
請問各位有冇咩推薦的品牌同埋邊到有賣?(完全唔識)
allmax whey唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞