(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區62

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
自己飲開bodyattack嘅100% whey
最近個餐單轉左咁樣 -

早午:
西芹 300g
水浸吞拿魚 185g
意粉 100g

晚餐:
西芹 300g
水浸 185g

睇返MyFitnessPal 好似fat element好似唔太足,應該食咩黎補good fat
咁就夠?
想問吓如果ppl嘅話
正常一個部位做幾多個動作到
drop set super set個啲又點計
我修緊身

假設冇lost
水浸 46g protein , 2g fat
意粉 13g protein ,68g carb
西芹 10g 纖維
最多晚餐加兩劑whey ,50g protein

跟足上面三餐設定
Grand total:
(46+13)*2 + 46 + 50 = 214g protein
68*2 = 136g carbs
10*3 = 30g 纖維
2*3 = 6g fat
有冇師兄可以分享下增肌減脂心得?

小弟我用左年半時間由55kg瘦撚bulk到依家接近80kg,但就係唔知係咪bulk得太勁所以有個頹腩,但手手腳腳自己感覺係冇乜fat,可能因為自己係瘦底,依家淨係想有返啲腹肌
我大概一日做5-6個動作(計埋手)
一樣咁計啫 不過我唔會點計drop set 當佢係普通嘅一set就算
體脂大概12~3%
100g protein 真係好難食到咩⋯⋯

介唔介意分享下你平時嘅飲食習慣?
你依個program要踎Gym幾耐
三個鐘
舉完鐵
Whey + 牛奶 + 有糖Yogart 效果
對比
Weight Gainer 效果

其實係咪差唔多???
Whey=蛋白質
Gainer=蛋白質加碳水
飲2杯whey都50啦喎
想問呢。係咪所有奶粉都係增肌用??有無d 係專減脂

個原理係先bulk 漲左個身體再cut ;?
Real food 都應該唔難㗎⋯⋯
每個月多成1.幾kg
肥佬
食得多就上到嫁啦 睇下上fat定肌肉既姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞