(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區62

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
係 根本就係間大學出錢叫你黎讀 好撚爽
又會叫人幫你跟功課
買咗super mass gainer dymatize
啱啱跟店員說法沖 2匀半加500ml水
勁大碗 個份量係咪for一日分開幾次
同埋用凍水沖好杰 好難搞
你以前用熱水沖粉?
第一次食 用凍水
瘋狂chok
然後一口氣吞哂佢
btw gainer 好唔抵食
買whey自己加料仲好
即係開一次個份量係for我做完運動果次?
我睡前再食要再沖?
一個serving 2scoop半 就係一次份量嚟架啦
但記得唔好影響平時飲食
粉係additional
平時食幾多就至少食返幾多
知道 打算一日飲兩份
勁左好多喎!

而家幾重呀?74?
可能係姿勢唔係好掌握到啫

有興趣可以拍下片上嚟俾大家睇吓㗎!

利申:73.5kg 上星期玩咗80kg 7x5

Deadlift 同 Squat 相對上好過bench
以我所知UST自己有組隊

其他大學都有嘗試搞過

但係就校方反應唔理想
74吖 依兩日病完又輕咗
我依家都係74

三項有冇進步?
有吖 今年內睇下上唔上到200kg dl
操咗兩個月都未係好get到沉肩夾背
次次操完斜方肌都硬同酸到仆街
有咩方法可以改善
鬥快

會唔會放片先?我諗我年尾都會放下掛
有冇拉筋嘅習慣?每次拉筋都起碼有30分鐘嗰啲喎
嚟吖上次beltless都拉到182
Lower back 傷咗

所以而家轉左sumo 我而家要挑機!
搭單問下練背闊肌有冇咩技巧?
練咗兩個月都仲係捉唔到個感覺做完好似冇做過咁
1. 我都係會叫你瘋狂拉筋先

如果可以嘅話用一個網球之類嘅球體,Roll your goddamn traps/ chest/ shoulders 同mid back
有Foam roller 當然就最好啦

2. 如果覺得拉極都冇感覺

首先我建議你真係搵個好輕嘅重量去玩
然之後做嘅動作可能係試吓做single arm cable row 真係去搵下自己會Lats有冇收緊。
其次就講吓技巧,你可以嘗試拉向自己身體嗰陣時,手腕向身體大概twist 30-45度,睇下會唔會feel好啲
我又真係冇試過拉筋,下次試下先
如果lats做得啱大概邊幾個位會feel到有充血?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞