(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區62

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
全職做飲食一日砌十幾個鐘,個人攰到操少左好多
如果真係要太攰你地會建議最少一個禮拜keep幾多日好?真係唔想放棄
最少兩日啦...
兩日full body?
我衣加幾攰都盡量迫自己隔日操
但最近仲要ot冇假放,真係想死
deload下先咯
飲食我以前都做過巴打返d更數夠唔夠訓先?
我都想
真係攰到一收淨係想食同訓
唔夠6點就要起身
痴線
可能我啱啱出黎做野唔慣,加上唔夠人手乜都一腳踢
做廢青
然後全職健身
我係轉左part time先開始跑返同舉下鐵

而家轉埋工先叫有得plan

可以計下數一個月要洗幾錢,當時我一星期返四日可以每個月都有少少錢剩
有無ching做gym之後 開始發現自己啲肌肉一邊大一邊細 ,細睇之下原來個骨架好唔對稱?!
然後因為之前做gym一直無細心留意個肌肉發展,依架肌肉發展唔平衡
有錢我都想
無錢都可以嫁
你哋會食完飯先操定操完先食?
如果我轉翻pt我驚自己都養唔掂,屋企仲有兩老
平時食最多係大學飯堂入面D兩送飯
肉都叫有 但本身份量就偏少左D

其餘大概就係大快活粟米肉粒飯 肉醬意 最近試埋食個雞脾飯(走汁)
仲有某檔手撕雞飯咁樣
但感覺份量都偏少 可能因為最近已經食得多左 所以食量有稍為增大左
我今年1月尾左右仲只有58kg左右 最近努力食多左已經增左少少 今日量61.5
再數就係茶記D炒粉麵飯午市果D
好間唔中會買D急凍雞胸(15蚊份)自己整黎食下 但真係唔太好食
而且好唔容易先一日內啃得晒
仲有間唔中會烚D蛋食 一次烚4隻 多數要分兩日先食得完 雖然都有試過一日內啃晒 但又係食到厭 = =
最後係間唔中開罐罐頭吞拿魚 水浸 185g連水 大概一餐食一半

我自己有留意以來應該只有前日係食多過100g
因為果日下午5點我特價買左隻烤雞 大概800g
我一次過啃晒落肚(去皮)
我依家已經係人生以來最重
2月果時我60都冇
68根本想像唔到 = =
我搭單分享得唔得?咪屌我
早餐 : 一個包
午餐 : 粉麵 / 炒飯
晚餐 : 雞胸意 / 雞胸喬麥麵

我唔洗100g protein咁多,70左右就得
如果我晚餐唔係刻意食返啲肉係咪應該好唔夠
總覺得好尷尬 希望唔會比人起底 = =

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞