(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區62

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
太年輕了
香港邊到有smelling salt 買
點解連登仔咁憎佢不過佢d片好撚悶
你地食肌酸rest個日會唔會都食埋?
想問各位,我做啞鈴卧推時,背肌會有些微痛,有時做完會拉傷,知唔知有咩原因會引致咁?
我確定我卧推姿勢係大致正確,有夾肩甲骨,挺胸,我做左一年占到,開頭25,30磅(一隻手)都好地地,而家上到每隻手45左右就開始有哩個問題出現,會唔會背肌太廢
大胖:如果你臥推果時背肌有感覺,你反而可能推得岩
因為重過啲粉
運送果時震震下就自然落哂底
正常都會
大H都係台仔
筷子幫到你
想問下大家增肌平時食咩?自己煮會煮咩?係街食又會食咩?
雞胸喬麥麵,雞胸意,食到有啲悶
係街食又好似無咩選擇
大快活雞胸紅米飯
不過啲汁應該都幾高脂
利申:唔戒口
附近無大快活
得大家樂
除左大快活,爭鮮,海南雞飯走醬之外,好想發掘下其他新野
操野定食野定你?
增肌就放膽啲食啦,之前就住就住一直都唔識大
其實我都只係想食得清啲
我有俾以前食多左野
想做個lean住黎增既戇鳩仔
Lean住bulk都係我曾經有過嘅天真諗法
最後發現得唔得根本係睇基因
所以都係乖乖地肥住上再cut
lean 住bulk 有幾多個做到
認命啦
真呀
一放膽上之後堅係睇到進步,之前一直唔上唔落,諗翻都覺得晒左好多時間
呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀
一星期操六日咗幾個月
每個Muscle group一星期兩次
Push Pull Leg Split 2 cycles
大Muscle group(胸背腿)平均一星期最少有40 sets
二三頭同膊頭就2X sets左右
開始有啲懷疑/質疑自己會唔會操得太多sets?
有無巴打可以指點下迷津?
人在遠方,蟬沒有和唱
會,不過都係睇個人
我操少左仲大快左
即是點,可以詳細分享下嗎?
姐係我以前都係ppl 6日又係40幾set
不過最近轉翻bro split set數少翻之後反而大得仲快左

可能之前recover唔切/太多set影響左質素
總之我自己感覺上少翻set數會好啲,但都係果句個個唔同
Thx巴打
雖然我麻麻地Bro split,自己覺得一星期點都操兩次好啲
但都可能可以減少啲set數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞