(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區62

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
老實講 你食唔夠係因為啲嘢真係唔好食

有冇啲你自己鍾意食嘅嘢又高蛋白?

急凍雞又再整得唔好我都唔想食

利申一日食180g protein 3000kcal total
重有可以飲奶+ 食意粉>飯 (大快活雞胸意粉)
Gym多人到爆炸,成日想操果樣無得操
收工時間直頭無跑機用
係~ 早餐加啲蛋加啲奶都已經好好多
係街開比人睇到
咁好簡單 揀返d 多肉既飯食咪得
canteen切雞飯 雞扒飯果d
Gay
埋大有subway

49蚊 49/8/80 (p/f/c)
將軍澳多人到on9
你講果個飲奶係指蛋白粉果D定真係牛奶
我就係諗緊要唔要買蛋白粉補返夠D蛋白質
所以問大家有冇推薦
呢間係咪藍果間
真牛奶 300ml around 10g protein 啦

Protein powder 新手買嘅話我建議可以試吓兩個牌子嘅: MP / On 價錢唔會話貴所以唔鍾意都唔會覺得肉赤
隔住個mon都聞到陣臭味
Evidence based 好重要
前提係自己要識計macro
開名黎聽下
其實肉類黎講,以高蛋白低脂肪走汁,大家會點選擇?
雞胸>雞扒>豬扒>牛扒>罐頭吞拿魚
牛都可以好低 只要揀得聰明啲
咩都食下 冇咁厭
我177,我未做gym之前咁輕就係食得太多垃圾食物所以冇晒胃口食real food 加上我好鐘意跑步,一開頭個陣係飲gainer,迫自己食多啲real food,自己煮食brown bread雞蛋雞肉牛扒西蘭花白菜豆角乳酪個d ,再介晒kfc m記撈麵零食,見胃口開始大,到63kg左右就轉返飲返whey,然後就開始穩定上磅
D人實話你增咁多 大部分係體脂黎
上圖等佢地受下教啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞