(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區62

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
跟足咁操真係會操到虛脫
當吳龍都出到依個天然賽,就知個賽事有幾天然

不過天然賽都好,起碼唔敢用得咁過份逼d撚樣停返野先上台
https://youtu.be/L98WSyDwk18

呢條友發生咩事 18歲700磅dl
操咗三年
似唔似用藥
我就黎黎去去都係果啲
腳咪squat/deadlift,hip thrust,lunges,夾腳機之類
胸咪bench press(平板同上斜), 夾胸, dip
背咪lat pull down, pull up, 唔同種類既划船
自由組合 再塞啲shoulder既動作入去
手臂甚少單獨練
隔一至兩個月微調
好明顯係天然啦 人地日日操 食訓操又做得好 咁勤力
又後生 咁大力有咩出奇
笑撚到我噴精
cut 食雞胸
bulk 沙薑雞飯 正到
我食雞扒 加料醃 唔洗作賤自己
squat係咪唔應該太挺胸 , 好似自然直立個角度就得?
大挺胸 你lowerback會傷
好多油喎沙薑雞飯
dirty bulk 上力
bench 個種arch係咪已經多左 對squat黎講 , 依家試緊執form, 控制唔挺胸真係會舒服d
我直頭完全唔挺胸 望地下
唔該 ching
我係lowbar squat
佢地有租開既健身室,或者會所
比較full既可能要你就佢,去佢教開既場
Same脊椎中立
場入面教有幾樣問題
1) 可能師兄都係亂黎,識操自己唔識教,教錯人就唔好,經驗所得最鐘意教新人既多數係亂黎
2)本身個師兄其實都係freelance 教練,個場既人會捉得好嚴,唔比人係入面私教

我遇過後者
個場老細d fd可以私教唔理,我同隊友操屌鳩我
依家想試下轉下姿勢望高啲同埋挺起個胸
好似對clean既幫助大啲
岩架所以愈多學生既教練愈值錢
當個教練每幫一個學生解決佢獨一無二既問題時佢自己都學多左野

所以識做還識做,識教還識教
有啲人身體比例好岩深蹲,永遠都唔明人地蹲得幾辛苦
其實應該點組合?我都係亂做好迷茫
個啲咩對抗性肌肉?super set又係咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞