[Efootball]PES 2020 討論區 (5)大訴求缺一不可 光復香港 時代革命 黑警仆街冚家產死全家

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
唔好意思巴打我fifa轉過嚟 反而係唔識pes啲in game slider同埋賽前啲team management 想問下係點
真心呢個係問題黎
見到伺服器唔爆
仲要得幾條友
呢隻game真係好on9
上年main manu有射手榜冇排行榜
今年就掉翻轉
可唔可以user friendly d
PES有流暢隊形SET,彌補度攻守時企位
命運巴,係咪EVO個網有SIDER下載,我都想研究下
真係攞命,隻GAME出唔夠2個月就想玩MOD
一早話左好少人玩架啦 有都係玩myclub
入去開account慢慢睇 大把野睇
佢有個editing區 之後2020入面就有
我知 幫自己set唔係問題 但仲要幫埋ai set先煩
咁多隊 k社自己整個流暢陣形出黎 但佢又唔幫d隊set
預設之下打開流暢陣形 屌 所有隊3個陣都一樣既
同埋同樣係433 人地fifa冇流暢陣形都work pes就唔work
前面3個無腦咁企係最前面唔企後d
3線完全分開運作 條gap大撚到
佢個設計本身好有問題 流暢陣形其實都幫唔到好多
sad but true
算係 但好唔方便
以往係可以直接load個edit save就改到野
依加呢個要拆舊data出黎先改到野
你可以自己研究下 佢需要一堆playerappearance.bin之類既野
你要係data folder入面搵岩個cpk出黎再拆開佢先搵到堆bin
好麻煩 我寧願唔用自己係game入面改
Pes冇slider架
Team management係pes叫gameplan(比賽計劃)
同fifa相似既地方係一樣分左進攻同防守風格 姐係進攻控球/反擊 防守緊逼/縮後
之後都係有d bar較下支援距離 防線密度等等
但冇fifa咁多選項 例如fifa有得較埋進攻時入禁區既人數
最大分別我覺得係fifa有球員指令 每個球員都可以set 而pes係完全冇
另外pes就有得任改陣式同隨意拉動球員位置 所以好多奇奇怪怪既極端陣都做到
但正如我上面所比較fifa同pes本身陣式既企位設計
Fifa係完全做到現實既情況 3線都企得合理
Pes就離曬譜呢個係最大問題
好複雜有排研究
慢慢學 一理通百理明
https://lihkg.com/thread/1565796/page/12
之前我都出過教學教左點入樣 你可以學左呢樣先
留名先
命運巴真係好有心想知你幾時開始玩
細個去人地屋企玩playstation先第一次接觸到winning
之後到左自己有電腦先開始真正玩 應該係pes2008,09左右開始 連續到依加
接觸mod就大約係2014果集開始 但開頭都係裝人樣就算
果陣識左個外國fd 有傾開計 佢整人樣好靚又好快手
我私底下成日叫佢幫我整人樣 最快見過佢十幾分鍾就整完一個
以下係佢一d當年既作品 要知道以前既畫質係差d
但佢當年既功力已經可以做到咁
相信呢堆野擺係2020 都唔會輸比k社既scan 甚至我覺得係更勝一疇

可惜2,3年前佢已經消失左唔再整樣 我都好耐冇同佢聯絡
當年佢好似話因為學業問題而要離開 唔知佢依加點
除左佢 都有唔少高水平整樣既人都消失左

以前百花齊放既年代 down patch係一條龍服務禁個安裝制就裝曬 唔洗點學
去到依加隨住隻game隕落 整patch既人都愈黎愈少
冇咁多一條龍服務 禁個安裝制就比你搞掂曬
加上隨住年代進步 依加可以裝mod既野多過以前
自己覺得都唔可以淨係等patch禁粒制去裝 於是自己就左搵右搵上網睇人地教學 再自己試裝mods
啲樣高質到
睇黎要再等下
Btw 呢集有冇薩爾斯堡?
就係講緊myclub
總之都係少架喇 加上講左好多次個mc好快會飽和收皮 太容易齊球星
以我所見今集係冇人整editor或者仲未知點樣破解到唔用bin去容易d edit既editor 所以係唔樂觀
無錯,我無咩點玩已經明星隊左,前面C7, KANE,尼馬,中場普巴KDB韋拉,中堅RAMOS華拉尼,GK奧比歷。我MC一星期打唔超過10場
想知amf個位點set好
次次用amf企位仲後過Cmf 原全用唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞