[Efootball]PES 2020 討論區 (5)大訴求缺一不可 光復香港 時代革命 黑警仆街冚家產死全家

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
千古難題
我發覺有時dmf同cmf仲前過amf 好似佢地先係amf咁
我諗都係隻game做得差 所以解釋唔到
我諗可以用進階戰術既防守set落去另外2個中場到
咁起碼佢地唔會上前霸左amf個位
點set
進階戰術進攻果到有個戰術叫防守 用落個球員到=緊守崗位唔上前
但其實都好on9 總之係隻game設計得唔好啦
Set ss 又太前 原全玩唔到4213
用菱形中場兩個cmf變咗兩翼咁
AMF揀影子前鋒特性既球員

想問下我SET完呢度, 但點樣召喚佢地出黎
例如我想上半場用進攻能力1 , 下半場用進攻能力2

我禁極上下左右都唔覺眼有咩改變
左攻右果陣睇左下角係咪着左紅色同藍色粒制
右攻左果陣就睇右下角
着左就等於用緊果個戰術
禁L2+十字制 對應返上下左右就可以控制開關
其實下集要加返球員指令 好似FIFA咁可以逐個球員set
依加個中場分工唔清晰
有d情況好似你咁講個球員風格似乎仲多影響力過set amf/cmf/dmf呢d
dmf如果唔用anchor man(靠山) 會周不時走上前 有時仲前過amf
之後cmf又係唔知想點 一時前過amf 一時後過dmf
總之dmf cmf amf都唔係發揮緊佢地各自個位最應該發揮既企位同走位
又唔係個個d跑位都鳩既 試下唔同人有唔同效果
積極性多d會易d跑上跑落(?)
我都知唔係個個跑位都鳩
但係就係咁代表佢冇1個合理運作既方程式
當問題出現果陣就唔知應該用咩方法去解決
積極性英文好似係aggression
game入面既解釋好似係歸類去防守既一個能力值黎
著燈=work?
當每個球員打法唔同算啦
當係唔同打法但都要合logic架
冇路捉咁 咁我點排兵佈陣姐
防中只要唔用靠山 就算係破壞型中場都會周不時走前
喂 破壞型中場 我睇game入面個解釋都係話會多d落腳掃蕩咋wor
完全唔係進攻相關既特性
我亦曾經試過一d冇任何風格既dmf 結論都係呢個位唔係純防中
我唔明防中既首要作用明明係作為一個中場屏障 點解要走左上去
正常logic係我set左dmf你就應該做好dmf既野先
我set你做dmf係有原因架嘛
如果我想你有少少防守之餘又會周不時上前 咁我就set你做cmf啦
amf又係 有時企後成個防中咁 屌我想你攻守兼備我就set你做cmf啦
我就係想你盡量參與進攻可以壓入禁區先set你做amf姐
好啦 最後3個中場分別set左dmf,cmf同amf 諗住分工已經夠清晰啦
點知都係會個防中有時仲係前過amf 真係激鬼死
想諗辦法解決 但係個結論就係冇路捉 姐係冇方法解決
exact7ly
fifa今年雖然個cm食晒屎
但起碼踢緊比賽時最重要嘅球員走位係合理好多
足球game最重要就係場比賽丫嘛大佬
仲諗住今年個個都話winning終於值得買所以我都拿拿林買左
點知呢d咁重要嘅野都仲未搞得掂
老老柒柒 呢兩頁我都數到d好基本既陣式位置企位走位問題
其實都係d好簡單同時又好重要既足球基礎
K社仲未搞好
奇蹟在於有呢d咁既基礎錯誤 隻game玩落去又未至於完全broken
樂觀d睇 佢仲有好大空間進步
亦基於現時有咁大錯誤之下都玩得過既情況
淨係改我所講既野 已經可以輕易提升gameplay去到另一個層次
大家記住同個孫講pes係有希望架
新手一問
myclub應該點上手
一堆垃圾,就算有幾隻有用,都好快冇氣,抖一兩場都回唔晒
可能少人玩,抽咗3次都抽唔到,第4次抽到個分高我成倍嘅嚟鬥
佢下下都同一招,傳畀前鋒,回後一格拉開我啲中堅,再吊高波
唔係完全守唔到,但係好辛苦,最後都輸2:1
其實我係咪應該打下電腦儲錢買齊人先再打rank?
唔知點解就算有咁多問題玩落個feel都好過fifa
可能我比較注重遊戲畫面同動作
利申 ps4
fifa啲動作
想問吓而家玩ML
點樣可以快啲升到球員感情?已經成日出
打咗成半季都仲有4格先爆
如果唔爆,續約起碼貴幾個double

然後今季都幾攪笑
免簽Koke番黎,然後換到迪布尼,打咗兩季,巴塞用美欺換我,過多半季,PSG用包皮+1億換美欺

之後過多半季用番個辣殺加番億半換番美欺番黎

講番轉頭,更新完之後啲埋門難咗,中間要多啲幫波,啲人進攻成撚日番轉頭跑成日踢到屌出黎有冇得攪?
唔想哂時間就課百幾蚊, 每星期淨係抽精選球員, 每星期都係用你300-600金, 其他POOL唔抵抽就唔好抽啦...之後好快成陣
啱啱開ML用曼連打咗3場季前..
發覺我唔撚識進攻,3場都0:0

想問點解對方啲轉身咁快,我果班咁撚慢 永遠轉啱位都已經俾人迫
有時啲短傳接波果個又唔識行前攞波,慢到對面埋嚟攞埋都未識郁
同埋就係對面有時傳波唔到位,控果條友走埋粒loose ball都唔識拎唔識傳,係咪有咩掣要㩒 或者set啲乜

sor 上一隻打嘅已經係fifa18,仲要我諗冇開過10次
唔好怪我咁多問題
ML前期最好降低一個難度去玩
因為個team spirit前期唔高 隊友都係弱智
加上ml既難度係在於加強電腦能力削弱玩家能力 唔洗勉強
另外搶唔到loose ball個問題係隻game既問題
D球員對於loose ball既意識係好低 有時係佢隔離都唔識搶
月尾會有patch修正
依加想進步 建議上YouTube search pes super cancel 學野
Super cancel係幫你取消隻game既指令 令你可以重新控好d個球員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞