PES 2020 討論區 (3)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
咁樣起邊到搵呀
同埋有冇tool方便改數值
命運巴兩隻game都係死忠
改能力值既修改器以往集集都會有 但今集好似未見到有
其實入edit mode就咁改都唔係慢好多
修改器就搜人快d同埋一個版面睇曬能力值/球員技能等等唔洗你跳黎跳去
仲有d global search+edit既功能 例如你想淨係搵堆85以上既球員佢可以幫你search 又或者你淨係想搵踢RWF既球員 佢都係可以幫你分類快速search
global edit就係可以成隻game既球員一致性咁+/-能力 例如你揀左finishing+10 咁禁一下制就已經全部球員finishing+10
當然你都可以用左個search功能分左類先 分完之後係果個group入面既所有球員都可以一次過+/-能力
其實我鍾意入edit mode自己逐個整 熟既話已經知道d球員係邊隊 好易搵姐

入樣/入球場既tool 我晏d再share出黎
係足球game死忠
咁邊隻game有好既野我就自然會拎出黎講 好公道
因為無俾錢佢
點解個波出界球證冇做手勢判邊邊波
因為黑哨 隻game話邊隊出界就邊隊出界
睇旁證
有冇教學
想係呢到問聲 PC版有冇人係識用sider入mod(球員樣/球場呢d)
冇就麻煩 得我一個人去教
請問係咪打ML係唔會有myclub GP?
打左幾場見佢冇顯示。。。
以往有 今集可能冇左
想知2020係咪可以無上限咁入人樣同球場
pc版入mod教學
首先要download sider呢舊野
https://mapote.com/pes/sider-6.1.0.zip

down完之後將入面既野放曬去pes2020個主目錄 姐係呢到

之後係主目錄果到整一個folder 例如個folder係放人樣 咁我自己就改左個folder做FACES
咁係個FACES folder入面又要自己整多幾個空folder 第一個要叫Asset
Common果個folder唔洗整 唔需要理

如是者係Asset入面又要整個空folder叫model

如此類推入面不斷再開folder 總之最後整到出黎個路徑要係
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\eFootball PES 2020\FACES\Asset\model\character\face

最後係face入面開個folder叫real
real入面就係放曬上網down返黎既人樣
入面個格式會係呢堆野

基本上個架構就係咁 整完個folder就上網搵人樣之後放曬入去
由於時間關係 我上集已經儲左唔少人樣 我只需要成堆野搬入去
所以過程都係十幾二十秒
每個file寫住既數字其實就係代表緊球員id 一般上網down既人樣都已經分好曬數字
球員id可以去pesmaster查
例如8574就=洛里斯 姐係網址最尾果個數字
https://www.pesmaster.com/h-lloris/pes-2020/player/8574/

之後去返pes2020主目錄 打開sider.ini

係我highlight左既地方打呢句野 cpk.root = ".\FACES"
之後save 咁到時佢先會讀到你個FACES folder既所有野
最後每次開game前都要打開sider.exe呢舊野先 開完sider.exe由得佢開着就ok

人樣可以係邊到搵呢 我主要去呢2個網
1.https://www.pes-patch.com/
搵返2020,2019果D人樣都OK 但係個網基本上全部都係廣告link 好麻煩

2.https://www.evo-web.co.uk/forums/pes-2018-19-20.298/
一個外國forum 好多有關pes既野睇
但要開ac先入到去睇野 佢有個專區比人開post share人樣 冇乜廣告link
命運巴
我想問會唔會影響到其他嘢
同埋會唔會連唔到線
費事quote咁長 呢個入mod方法有好處 就係如果你唔打開個sider.exe
果d mod都唔會生效 咁就一定唔會阻你玩online
基本上除左online offline基本上唔會有d咩衝突
有問題都應該係你放錯野或者本身上網睇down返黎既野有問題
大家打咩難度? 我打傳奇,對面係禁區頂封晒人,好難打反擊,底線斬波都頂唔到,好難入波。
有無進攻心得?
一黎就打傳奇我諗都冇咩人可以教到你點打
打傳奇進攻心得:
轉低一個難度
down完落嚟嗰舊嘢係咪淨係得一個cpk檔
6星先啦
佢話要用generator
如果係得一舊cpk 就要再用第二個軟件拆開舊cpk
http://www.mediafire.com/file/sznoyirv41e4uvd/crifilesystem_v2.40.13.0.rar/file
down呢舊野 之後打開入面果個CriPackedFileMaker.exe

開完之後 拉個cpk入面呢舊野個畫面到
之後禁右上角extract content files from a cpk file 得出以下畫面

咁你求其extract落桌面某個folder到就ok
之後再打開桌面果個folder
咁樣拆出黎 入面就係我上面提過既Asset\model\character\face\real呢堆野
呢個結構係必然 所以你熟既話就好快手識拆識裝
real入面就應該係一堆數字名既file 你就可以copy and paste落自己個FACES folder
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞