[Efootball]PES 2020 討論區 (5)大訴求缺一不可 光復香港 時代革命 黑警仆街冚家產死全家

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
冇加你分
我愛命運巴 同埋我好想衝入隻game打柒個黑哨 電腦鏟到我飛天都唔吹 我掂一掂個電腦佢老味比黃牌

五大訴求
缺一不可
清算警犬
人人有責
黑哨仆街 黑警更仆街
隻game 防守嗰陣3條線嘅人會唔會分得太開
完全冇linkage
後衛還後衛 中場還中場
講過呢個問題好多次
隻game係冇中場 傳2腳就可以過曬個中場
前鋒翼鋒唔特別set野防守係唔會回後
條後防線又企得好後
變左攻守轉換果陣係快上快落
純講3線企位Fifa做得好好多
平時就咁開場波睇 之後再玩場fifa同pes就睇到個差距
10月尾個gameplay patch聲稱會重點針對中場同前鋒線既距離
到時睇下點囉
有加
不過見到佢咁樣我好無奈姐

即刻開場FIFA同PES比較 時間關係是但影一幅相已經高下立見
我用皇馬對巴塞 兩隊都係踢433
我係中場hold住個波 pes既巴塞係前面3條友企曬前面 由得個中場空既
之後中場同後場又係一大條gap 痴撚線
fifa既巴塞前係鋒會縮後一d幫助防守 企位完全合理 可攻可守
中場夠人 中場同後場條gap係細好多
亦都同現實好接近 是但開場波出黎睇都係類似fifa咁 絕對唔係pes呢隻
講完防守再講下進攻 我用皇馬 pes果幅我前面3條友已經企到老閪咁遠 卻奧斯都走撚埋上前鋒位
但兩個閘唔知係咪驚對面3前鋒企左咁前 所以又唔敢上去住
咁我都冇得點揀 個GAP咁撚大所以話有乜辦法唔係1,2腳波就過左個中場丫
fifa果幅就合理好多 我傳上去 個波都仲會係中場左右既位置 我想回後 閘位又係正確位置可進可退
pes攻同守既企位都係錯 一定會造成快上快落
FIFA有無好似PES咁set反攻/控球、長傳/短傳、支援距離、防線高度、緊密度等果D野?
有 佢地都係上集開始轉左做較條bar
其實係抄pes 不過仲多選項過pes
例如進攻唔只反攻/控球 仲有個中間點叫balance 可控球亦可反攻 睇情況
另外防守淨係緊逼都有分失去控球時幾秒內即刻反搶/等對方控甩腳失誤先去緊逼/長時間緊逼
https://www.youtube.com/watch?v=ShJwOnKGk_I
有興趣既話睇下呢條片 1:48開始
不過如果係玩career mode嘅話,fifa嗰邊屌得仲勁,好多人話電腦好鍾意出青年軍同後備,搞到積分榜亂晒
同埋玩英超可能會一週三賽甚至四賽
fix唔fix到都未知,啲人屌話今集同上集基本上無分別
真人樣方面係多咗,不過無face scan嘅都係假到認唔出係乜水,而且數量都仲係好多

上集我都係玩fifa,最唔鍾意嘅就係玩幼齒嘅話,好快就會全隊假人,同埋想用人加錢嚟買人,自己個球員係完全唔值錢,有時仲貴過就咁買,係有時有啲球員想格硬清先咁樣送佢走
真 玩demo果陣如果淨睇住個畫面你話係19我都信 因為畫質完全一樣
gameplay玩落都差唔多 我用返19果隻踢法玩都完全冇問題
fifa就快剩返scan樣同假樣之分不過佢地有心做其實反超到pes
上集同今集補左極多西甲德甲樣
上集因為佢補左好多西甲樣同球場 所以我買黎玩 絕對冇後悔
fifa個package實在太齊全 但今集cm咁多bugs 不了
我玩開意甲,佢今集無咗祖記,game入面又無得入patch,意甲本身已經超多假樣,仲要玩玩下連嗰少少真樣都無埋,真係不了
而且玩落都係鍾意we個感覺,career mode好麻煩,每完一個match day都要搞好多野
Fifa意甲係重災區
玩米蘭打比 兩隊正選加埋都冇10個真樣
前幾年其實除左英超 其他都係重災區
上年我係睇在西甲份上買黎玩
命運巴點解我edit完陣容之後玩線下模式會變返default個陣?
R3取消即時更新
起邊個畫面禁?
手掣揀邊果陣我禁實r3佢都幫我自動即時更新
其實係咪真係好少人玩緊?
搵唔到對手咁樣
即時更新完開始揀隊果陣禁
想問下game plan個度啲球員嘅狀態閃下閃下即係點解?
單獨一個閃=果個球員爆發
好多人閃=撞正打比戰 呢堆人因為球會角色而有能力同球隊精神加成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞