[Efootball]PES 2020 討論區 (5)大訴求缺一不可 光復香港 時代革命 黑警仆街冚家產死全家

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
要買教練,一係課金,一係等佢派金幣再去換
用第2d教練set做副教練 咁就可以有多一套陣式
金幣拎左去抽人
抽左美斯 艾巴 蘿蔔圖
教練最平都好似 300 金幣
列基美起碼踢法補得返個體力問題 玩傳控
但呢條友佢係前鋒 比佢有速度 但場場唔夠30mins就要收皮 咁有鬼用咩
年輕球員黎講佢係睇落幾勁 但都係果句體力同身體練唔到上去
愈發展落去就愈睇到佢既缺點
買d最垃圾既教練都得 主教練用勁果個 個管理能力一樣係跟主教練
副教練係貪佢個陣式
長知識了
見親對面都唔同陣
收工返屋企冇乜時間同精力玩左1場only
前排停玩左game 一直等今日個dlc
都就快忘記左隻game係咩感覺 一直希望今日會有新體驗

主要針對返官方聲稱重點改善過既野
1.球員對於loose ball既反應
之前電腦好多時都係眼白白由得個波漏過 個轉人又閪
轉得黎都已經控唔切去追波
dlc之後有明顯改善過電腦對於loose ball既反應 少左眼白白睇波
轉人都快返少少 電腦有反應+轉人轉得切 就容易左去追波

2.中場同後防線企位拉近
都睇得出係緊密左 但玩落就絕對唔係脫胎換骨既程度
以前諗過呢樣野可以影響好大 可能係隻game既轉捩點
但玩落就覺得gameplay入面好多野都係一環扣一環
唔係就咁拉近企位就會令個gameplay咁容易升上一個新層次

總結:佢patch note講既野都係有做到改善
係有進步但始終係同一集所以唔會脫胎換骨
唯有下集繼續加油啦
呢到有官方對patch note既解釋 可以睇下
https://www.facebook.com/pes.devteam/posts/141548133899499?__tn__=K-R

睇住兩隻足球game都拾下拾下咁
心入面唯有慨嘆一句:屌 是但啦 照玩啦
咁樣玩落就唔會咁執着d缺點
如果一年fifa 一年pes 咁樣咔喇玩應該會幾開心
https://bit.ly/31GzVd1
有冇pc巴打識裝呢個日職patch
「修正球證沒有判罰明顯犯規」
呢個係我最期待

其次係「調整防守時,中場和後防線球員的位置」

開波體驗!
我剩係知第二點輸撚到我仆街

更新完係my club連輸5場
場場俾人456
其中兩場仲要輸8粒
更新前場均失1-2粒 850rating
我用緊343 3cf陣
更新完完全唔知點打
中後場個距離窄撚過處女
瘋狂俾人兩三腳波打穿成條6 7人防線
成撚日4 5條友縮撚埋係一個位
一個三角短傳就輸撚左
次次都望撚到我呆撚晒
今日輸撚到唔想玩
聽日試轉返用四後衛
試下係個陣問題 定係事實我係廢撚到咁
經典卡要用金幣抽實在太仆街
仲要得三次,如果三次都中銀真係

記得上年都可以用GP抽,如果有心儀卡
只少我可以勤力D打賺GP
個更新好正呀
傳球、停球、控球、轉身、企位、跑位、射門、碰撞、身位、搶球、防線
總之好多好多野都完全唔同之前
其實可以當係另一隻GAME
我咁貴買佢返黎點都用一排先

打左一場sim,睇電腦打電腦。
之前幾十場sim經驗,兩隊全場加埋都唔會有10腳射門,傳球次數都偏少,因為電腦唔識進攻,正確黎講係AI配合唔到個gameplay,搞到電腦好難先入到波,場場都係細比數完場。

依家大家睇圖就知道,電腦進攻AI係改善左好多(同時防守方「落腳搶波」&「身體碰撞式防守」係改弱左)。
兩隊電腦4球入波:2X碼遠射、禁區線頂罰球、2X碼罰球死角、二過一+前鋒跑羸後衛+單刀入波。

如果邊個話今次更新無咩變化,我就切佢JJ。

PS. 小喇叭...我隊波全場射左十幾腳都輸畀對面隊3腳3球...
細個去葵廣買winning patch, 買到個足球小將patch
可以試下進階戰術用縱深防線 應該可以中和一下
咁你覺得宜家定demo果到好玩?如果宜家轉返做Demo gameplay得唔得?
更新左gameplay…尋晚Myclub竟然全勝
AI正常左…封到好多怪招
係咪仲未有新sider
暫時未

其實今集啲龍門真係瘋狂失近柱波,對遠射既反應勁慢,但我角球兩三碼頂埋去有時會救到

防守方面隻game要落好大苦功先會似真實足球,而唔係下下靠電腦既100%準確判定同𣊬移防守+無限拉衫撞人超技術黑哨
電腦攻得好左,而我一樣係暴力足球
同埋想講,今集電腦好明顯上下半場開波初段都好唔集中,我成日五分鐘內就入到波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞