澳洲移民 你問我答 (8)

1001 回覆
84 Like 3 Dislike
巴打 上網睇到有啲certII課程唔受international student讀
如果我上seek睇唔到佢有講唔得係咪照報就ok
利申 想報cert II in Electrotechnology
大部分CII都無收international student吧,最低收international student
要C3。
入籍暫時黎講都唔使IELTS。
移民黎講,一樣,都係做唔到190,最多走NT489,或者作為Tas畢業生申請190。

CPA無提供tax unit,網上搜到好多都可以online讀既tax unit既學校。
係香港registered nurse, 有三年工作經驗之後,考埋個OET,夠分就可以申請到移民?洗唔洗係澳洲搵埋工作先移到?同埋而家RN 移民難唔難 (有d空泛🙈)。
唔該曬
如果考埋IELTS加上佢新計分方式
係咪基本上都唔使好似189咁鬥高分
夠65拎到州擔保就拎到491 TR
我見佢地C3 係四年part time mode, 如果我冇理解錯姐係一路讀一路做野?
International Student唔可以讀part-time。
是的無錯。
考到OET 4個B之後,就可以申請ANMAC評估+AHPRA註冊。

攞到之後就睇番到時各個州擔保既要求,有D需要job offer有D唔需要。

RN算唔複雜架啦。
巴打識唔識人搵到full time既C3讀 我見seek全部都係part time
CPAA holder 有冇優勢
Not really。
External
但竟然有分,我以為任何accountancy都要過CPAA要求7
讀master of teaching 好啲喎~~
38歲都仲有書讀? 但我是讀物流的,沒有專業資格,只有海員簿,但未行過船。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞