澳洲移民 你問我答 (8)

1001 回覆
84 Like 3 Dislike
RN既話,考到IELTS 4個7既話,有機啊。
Linguistics 。。。除非係同翻譯有關,可以搞得掂CCL/NAATI,如果唔係就轉左teacher吧。
工作係重要,但係搵幾多已經唔似得係香港咁咁重要。

生活壓力,家庭因素等等呢D,係澳洲生活同香港無得比。
但聽講飽和左既
配偶都係TR >PR? 要幾耐?使唔使考IELTS?

父母有糖尿病得唔得?
五萬係咪冇得攞返? 都係TR >PR? 要幾耐?使唔使考IELTS?
打算喺以Newcastle 讀返個 master,然後移民
其實,可唔可行?
佢都係喺NSW,我驚有啲難
想問下我應該揾邊間先做到升學移民
過嗰邊讀大學緊住留係嗰邊
RN既話聽講又唔使去到rural咁遠,遠city少少既醫院都缺護士。
香港既中介都唔熟。其實我都可以做留學。

你想讀咩/去邊度讀?
有人接係咪可以攞到visa?
可行啊。11月之後Newcastle就算偏遠地區了。
配偶從申請到攞PR要2-4年左右。

父母有糖尿病既話需要知道係咩程度。父母一齊申請既話就可以係10年後攞番1萬4,一個申請既話10年後攞番1萬。要大概4年左右。

兩個都唔使IELTS。
咩叫有人接?
呢個係870?
親戚
Well then, no.
870只係探親簽證,攞唔到PR。

我指既係143.
想問下
野雞HD 畢業 , 無牌 做左幾年測量員
澳洲對Land surveying (土地測量) 移民有無可能
年齡:27
讀張當地既1年Diploma 再申請留低得唔得
但係未批到可唔可以過去住住先?
喺Newcastle 畢業後,易唔易搵工程工?
搵工唔清楚。
可以攞旅遊簽證過黎住住先。

配偶係大概12-18個月左右可以先落一個TR比佢。

父母方面,如果你選擇TR->PR都可以,TR都係要差唔多3-4年左右先落到黎。
有無需求就唔知,但係有得讀diploma既surveying之類既野。

但係想讀diploma就留低既話就必須要有工作。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞