澳洲移民 你問我答 (8)

1001 回覆
84 Like 3 Dislike
放射師移民如何? 有咩條件?
評估+IELTS 4個7(至少)。

不如你比多D個人情況信息。
感謝由我巴,太太另外同你TG聯繫,希望拎多少少資料,感謝。
咁姐係我先申請讀書既簽證
讀完假設有公司肯要 係咪要公司擔保?
咁再做多幾年先可以申請移民
係咪大約咁樣
咁其實我喺香港申請定先得唔得呢
tr轉pr咩要求
咁其實我喺香港申請定先得唔得呢
tr轉pr咩要求
可以。

無咩特別要求,保持關係就可以。
讀完書會有1.5年畢業生工作簽證,到時搵到工累積工作經驗/職業評估/申請州擔保。

大概畢業後1-3年吧。
使唔使話要喺澳洲住幾耐
岩岩做左嘢一年
放射師缺唔缺
澳洲咩省份容易去
如果靠自己刨曬移民局條文 唔搵中介 移唔移到
可以啊,比埋移民局長你做又點話。
僱主擔保親戚黎移民以前黎講好常見,依家難左好多了。

除非你有一定既建築行業工作經驗,同時公司又證明到本地搵唔到相關經驗人士黎擔當類似職位。

就算都證明到,移民局都有權因為有親戚關係而拒簽。
放射師缺唔缺
唔清楚。

澳洲咩省份容易去
NSW/Tas/SA
無。
工程學歷 容唔容易
工程係好開始,英文有無4個7先。
AL IELTS 7.0
想問下,而家23歲,有親戚係澳洲,我係香港有degree,而家係it公司做緊writer(同我degree個title相關),就黎做夠一年。
未考過ielts,但應該4個6或4個7都可以做到既。

最想移syd, 或者Brisbane/Melbourne等城市都可以,但親戚係syd,想多個照應。
我想越早移越好,但如果要過多幾年,年紀大啲先夠分都冇計。

我既情況,應該去working holiday 搵工然後搵僱主擔保、定係過去讀master再搵工?
另外我去過syd 4次,呢樣會唔會有加分/幫助?
邊方便既eng?年齡工作經驗?配偶咩情況?
如果得65分係咪好難有機會?
黎讀個master最穩陣。

你咁既情況WHV過黎就算搵到雇主擔保你,你都唔合資格申請簽證。

就咁去過sydney就唔會有分加既....................
SA/Tas 491幫到你。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞