澳洲移民 你問我答 (8)

1001 回覆
84 Like 3 Dislike
先考IELTS Academic R7W7S8L8,先做好評估,然後再睇番邊個州可以擔保。
NSW/Tas/SA.
189 / 190 / 489 (11月結束) / 491 (11月開始代替489)
唔係咁簡單架,你仲要通過職業評估,評估要求一般都需要有個相關既bachelor先可以通過。

所以你既情況最好係過黎讀個相關degree然後再係度揾工。
唔會容易D。

都係一樣。

PS 大把英國/Ireland既鬼老考唔到IELTS 4個7。
原來登記護士 (係香港讀的dipolma) 都可以好似註冊護士咁申請係果度做? 因為我一直都google 唔到

其實我地未結婚既, 因為見話單身加10 分 唔敢結婚住
另外 想問 RN既經驗係一定係同一個專科?
因為我見佢會想RN (medical)
因為係香港我地要rotate , 4年經驗入面我有年半去左第二個專科 咁經驗上係咪唔計個年半呢?
清 又係我 唔知你仲記唔記得我

我想問移民中介公司保移民率其實高唔高?
自己申請移民個risk大概高幾多?

我驚自己資料搜集搵錯/漏野、俾錢讀錯野搞到浪費時間
所以諗緊好唔好直接搵中介公司
拿,我就好客觀既,雖然我本身就係移民中介但係無話一定要sell你移民中介。因為有D人真係比較仔細,鍾意自己hands-on同相信自己,最緊要係有能力讀得明同睇得曬所有相關文件要求同法規,呢種人係絕對有資格自己搞掂。

但係有更多人唔係做開documnation工作,唔熟悉程序,無睇清楚要求,最後造成refusal先黎搵中介,到時要救番份申請就難度高左,花費仲可能比一開始就用agent要貴好多。畢竟中介經驗supposed比較豐富。

講咁多都係兩個目的,一係value返中介既工作,二係要衡量返自己既能力。
兩個專科都可以,到時填表自己選。

非明文規定係一個專科工作超過3個月就可以用該專科既title。
No,澳洲都有份註冊護士(Registered Nurse)同埋 Enrolled Nurse(即係護工)。

Diploma學歷既只能做護工,唔可以做RN做既野。

建議唔好隱瞞配偶關係,至少都叫配偶考到4個6,一起申請簽證。
記得以前有個Canadian既中學教師搵我搞PR,一開始仲話4個8好容易,結果考第一次writing得6,一邊笑一邊同我講番IELTS有幾咁ridiculous其實幾好笑。
Yes +44 7576477292
依家係英國,用緊英國電話。
謝謝你😊我覺得自己考唔到7788😭咁可以點?知唔知係邊到學英文又快又有效,我都係一個好勤力的學生。另外,點樣搵州擔保?190州擔保得5分咋,地區係大城市like 悉尼同mel? 咁489偏遠地區有10分,我應該揀徧遠?會唔會環境衛生情況好劣㗎?依家total分數係65定75呀?
可唔可以Add 我TG 吖,+44 7576477292
依家係英國,用緊英國電話。
我計左分,唔知有冇計錯呢,年齡30分,境外工作經驗三年5分,ECE BEd5分,另有MEd(SEN)係咪唔計分㗎?由我,你覺得我有幾大程度可以成功同要用幾耐時間?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞