澳洲移民 你問我答 (8)

1001 回覆
84 Like 3 Dislike
視光OK既。
過黎WHV感受下先。
巴打,我想問下,其實如果想搵agent搞489/491,最平大概要幾錢
同埋你建議係咪由skill assessment開始就可以交俾佢你搞?
唔該哂
價格請加TG詳談。@will1878

最好係同一個人從一開始跟都尾。
好呀
tg:kaseybell

唔該晒
巴打你好,VIC MSW fresh grad 有冇可能申請其他州 州擔保/獨立移民?宜家VIC咁高分,又冇2年工作經驗攞唔到州擔保唔知下年畢業點算好

年齡:24歲 (25)
英文:努力四個8 (20)
澳洲讀書兩年: (5)
Degree: (15)
會考CCL: (5)
Total 先得(70)

假設畢業後用graduate work visa 儲到1年經驗
年齡:25歲 (30)
英文:努力四個8 (20)
澳洲讀書兩年: (5)
Degree: (15)
澳洲工作經驗 : (5)
會考CCL: (5)
Total (80)呢個算最理想情況但係都起碼2年之後嘅事
QS巴打, 你同我嘅情況好似, 除左我伴侶唔係Skilled spouse......
其實佢上面提到的190新門檻係咩情況?
QS如果未計州提名有65分, 行190都未夠分數?
想問如果自己經489/491過左去做夠年期
老婆仔女暫時留返響香港
到我之後申請PR會唔會都可以同佢地一齊申請架?
可以。
邊到上面有提到190新門檻?

你指NSW 190某D職業要多1年當地工作經驗要求?

QS 65分有D勉強,依家講緊都係70-75分起(未加州擔保分)。
SW有好多州都可以擔保interstate graduate啊,例如Tas/SA/NT都可以,不過前提都要去戈邊搵到相關工作。
搵到工就得 即係唔洗一定要儲到經驗?好似係咪仲有居住要求
Lm

呢排心情唔好無跟 post

同老婆等 25/7 OET 出 result

有前輩話 PTE 易攞 Full cert A

如果今次少過 2 科 A 就真係要再燒錢考埋個 PTE

嗚呀 一把年紀先嚟考返試 好 Chur 呀 ....

巴打唔該哂你先
如無意外我應該出年去
報讀呢個course我係咪申請student visa就可以?
之後再去到個邊申請190/489?
同埋洗唔洗要過60分?

利申今年27
程序應該係先申請學校,攞到學校既COE,先可以申請student visa。

讀完滿足要求先可以申請190/489(你讀完489都無左啦)/491。
加油
唔一定要有工作經驗,比如話NT就要求要係戈邊居住3-6個月先可以申請州擔保。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞