澳洲移民 你問我答 (8)

1001 回覆
84 Like 3 Dislike
讀咩?你最快都係要讀完大學先有機會搞到移民。
應該唔係有d,而係幾乎所有大學都要睇ielts成績作為其中一部分入學條件。

同埋overseas students只可以fulltime讀,唔可以parttime。
要等真係有第一個protector證明都被逼害先可以有機會搞到澳洲難民簽證。

就咁現時既情況睇澳洲唔會咁易批。
uni offer 係 food and nutrition
utas 係 Bachelor of art and bachelor of business

unisa 隨時可以轉 因為我係 佢地 pre uni program
照道理就係留到簽證批,但係由於簽證要等幾十年..........
無人通知移民局就無所謂。
你想多了。
做人就點都難架啦,唔通難就唔做人咩。

不過有選擇總比無選擇要好既。
各位追開post既巴絲打,我頭post提到既seminar定好係10月5-6日,到時除左有小弟民講解澳洲技術及投資移民外,另外會有澳洲CPA會計師並房產專家到場講解。

我唔知呢度可否直接post海報同報名link(google form),如果可以我就post,唔可以就請加我TG @will1878 查詢。
如果佢之後查翻呢?
由我巴

想問你有無 d 考 PTE 嘅心得或者 resource 或者好嘅補習

我上個月 OET c 咗 writing

轉 PTE 結果差 listening 全 A

依家我好撚想快 d 考個 PTE 全 A 返嚟

加埋老婆如果 OET 全 B 到嘅我地就有希望啦

有無高人可以指點

我地會永遠感激你

咁可以用旅簽入境,跟住申請last remaining relative visa, 就可以一直留低?
你上淘寶搵下
信得過 ?
香港人文科學既博士學位用技術移民有無得諗? 無海外讀書/工作經驗 外加老婆英文麻麻地(唔知佢考唔考到4個6)個仔歲幾
有phd但係無工作經驗既話都係有d難度。

考慮下過黎讀個phd?
Technically係,但係永遠都只係bridging,攞唔到真正身分。
如果因為公司原因既話,兼且已經工作年半既話,對你應該唔會有影響。
無人覆我

報名link:[url]報名連結 https://forms.gle/gXd7f3Vw2BVPxAYN7[/url]
八卦一問,咁如果bridging 去讀書,咁當係international 定local? 謝謝!
各位追開post既巴絲打,我頭post提到既seminar定好係10月5-6日,到時除左有小弟民講解澳洲技術及投資移民外,另外會有澳洲CPA會計師並房產專家到場講解。

我唔知呢度可否直接post海報同報名link(google form),如果可以我就post,唔可以就請加我TG @will1878 查詢。
無人覆我

報名link:https://forms.gle/gXd7f3Vw2BVPxAYN7

唉 link 都唔識貼。報名link:https://forms.gle/gXd7f3Vw2BVPxAYN7
一般黎講都係international。
唔好意思想問多次樓主
以上既學校都算係偏遠地區?
Bridging 即係乜都唔可以做? 無medicare?
其實bridging 個status 同渣870 有咩分別?
有冇放去Fb 個技術移民group?
呢排好熱鬧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞