澳洲移民 你問我答 (8)

1001 回覆
84 Like 3 Dislike
TAS 489 offshore既話,EOI上面加埋州擔保分,都要至少65分。
1. 上seek之類既recruitment website做research,同埋寫個聲明解釋;
2. 有既,等1-2個月左右;

是的。
會計 行189 80分係咪都冇機會?
無限接近 0。
身邊見好多30零歲嘅人
過到呢邊連工都好難搵
唔係講咁易㗎ching
搵工方面

好似美國最好

工種多 揸uber 都唔會餓死
香港讀linguistics degree
189係咪唔洗諗
一係考pgde做老師
一係過黎讀master?
係咪都係得呢兩條路
唔該巴打
Nursing非八大無hon degree畢業
英文ok ielts應該考到777你話有無機移民
如果citizen想申請老婆,年長父母可以點做?
Hello由我巴,已經追哂之前8個post,感謝你傾囊相授,但係都仲有D野要請教。
我嘅情況係咁的:
English language skills: 全7搏上全8中
Skilled employment experience: 係ACS做緊,worst case有4年半,下年5月夠5年
Educational qualifications: 香港IT degree
太太英文可以上全8,bachelor讀top up language degree,有香港corporate communication master (2017年grad), 2014-2017年期間做public relation工作(唔夠3年)但之後已轉行做大學文職。
如果想行VIC190,就咁靠自己有冇機?如果太太做埋vetassess 225311嘅評估有冇機會可以加分?
非常感謝由我巴!好人一世平安!
英文加10定20分同埋工作經驗加分戈度對於VIC 190有幾重要既影響。

你等ACS評估出黎既結果睇下點先。

當然你太太可以過到評估黎加分就更好。
太太可以做配偶擔保移民。

父母可以擔保佢地申請父母移民(一係付費 - 講緊差唔多5萬澳幣一人;一係唔付費 - 就等幾十年)。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞