【眾籌】我地出咗final draft啦!!!!

2168 回覆
6886 Like 25 Dislike
唔好再講三點訴求 要講就講保衛香港自治
我做咗10年。喺print度落個樣似editorial嘅ad,我諗要remark返advertorial。
內容唔comment,但係D official 名唔可以錯...
Readers of ‘The New York Times’
唔係 Dear New York Times reader

2019 G20 Osaka summit
唔係 G20
重奪香港banner改返彩色?
Push
利申:唔知係佢slogan咁聽下大家意見
唔關圍唔圍爐事, 係佢地太急真係睇唔到咁多POST, 想寫既幫手入去
連仔好癲 一呼百應
呢個順眼d!
Pish
幫推
個人意見

1) 其實可以講d大方向加少少煽情, 要代表到一般市民, 唔使用d咁辛辣批判既字眼

2) 唔使講太多反送中, 引渡條例好多國家都有, 外國人未必清楚成件事, 甚至黑警都唔使點講, 要有明確主題, 講香港民主自由被逼害

3) 可以以香港回歸開始, 中國承諾一國兩制, 50年不變, 但依家一半都未過, 中國就違反承諾, 用修法, 釋法呢d手段干預香港自主權

4) 强調香港人一直以來政治冷漠, 從來無要求更多, 只係希望保有應有既權利先一次又一次上街遊行甚至更激進行動

5) 中國一直無新聞同言論自由, 如果今次香港人唔發聲, 恐怕自此以後國際上再無香港既聲音

6) 大字用we will not surrender 幾好, 夠震撼
個人覺得please save Hong Kong 好似好啲
明白好趕時間 亦都改唔切 但希望其他報紙要聚焦香港自治 只係聚焦反送中我覺得會對唔住梁烈士
推爆呢個!!激昂好多同又無咁自卑
其實過咗g20唔代表無得救既
如果唔係過咗g20都無事發生大家會好灰
有錢多不如寫份好啲再登過
唔好辜負大家既期望同心血
最緊要係強調中國差隻手黎干預,不斷淺踏香港人權,令外國人可以聯想好似華為,一帶一路咁無形之手既影響力

今次g20係要俾子彈外國幫手打中共
認同 唔係中學生寫文阿
呢個真
代入感好重要 大家轉轉角度當自己外國人
講到SAVE HK 就好似變左食花生幫外人咁 投入度會少
而且唔係個個都超人 自己都一堆事 仲要SAVE你 佢可能就會唔去理

大家記唔記得個盲眼伯伯乞錢故事
我係盲人 求大家俾錢我->冇人理
大學生幫佢寫過塊板
今日個天好藍 海好綠 但係我冇機會睇唔到
之後好多人俾錢

引到其他人同理心好重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞