【眾籌】我地出咗final draft啦!!!!

2168 回覆
6886 Like 25 Dislike
感謝你地嘅努力
多謝
同意
英文唔應該對齊
利申:平面設計jj
排版有D問題啊,內文唔應該拉方格對齊,咁樣D字會有疏有密,好唔專業
利申:設計撚
推到有人見到
少少修改:

In the protest on June 12, we protesters had only helmets, umbrellas and plastic wrap. On the contrary, the police suppressed us by unleashing 150 tear gas canisters shot in close range, aiming batons at our heads, and firing rubber bullets and bean bag rounds. Numerous peaceful protesters were unjustifiably arrested, interrogated, and stigmatized as “rioters". It showed that the Hong Kong government defied peaceful protesters’ appeals and the police had abused their power, which induced two million of us took to the streets on June 16 to expressed our demands.
想問下秘書組姐係點 有咩需要幫手
Hashtag 係好 但真係唔建議makehkgreatagain
寧願普通d都唔好用係美國咁有爭議性既人名言
唔好用 save HK
push!!!
係啊 睇完好似無咩大感覺
Push
唔敢再話連登仔鍵盤戰士,
今次真係好撚堅
辛苦晒,push
辛苦你地!但可以再參考大家嘅意見先再出都得
defend our sovereignty
push
辛苦了
而係用送中做引子
希望國際關注中國侵害香港人權自由等
出落全世界梗係個scope講大d
同埋送中其實已經有廣泛報導

同埋太多字真係會tldr
今次唔柒得架[/quote]而家講係咪已經太遲 但係真係覺得咁樣講先會食到西方左膠條水

唔好長篇大論講反送中 只攞嚟做一個例子反映共產主義滲透 (勾起返鬼對冷戰嘅回憶)再講少少警察暴行 引發人地同情心

強調香港人係自由世界一份子 雖然落左係極權既超級大國手中二十年 仍然熱愛自由 民主 人權

再講下香港人有幾團結同對抗暴政既決心 毫不退縮

簡短有力三段就夠

plead/beg/save 個啲字唔建議用 太卑微 亦都令人覺得大把陷入緊戰亂既國家慘撚過你
亦都唔建議用太arrogant 既字眼 好似香港人救世界

要不亢不卑 希望自由世界人民join us in the fight against totalitarianism[/quote]其實依個point都好多人同意,不如試下改改佢
我地都知道文宣好辛苦,但趁有國際關注個陣,不妨講闊啲、長遠啲。

淨係反送中真係太短視。[/quote]其實難得國際關注,
寫多個point, 爭取民主/普選.
留個大方向, 會唔會比較好?
等國際間可以持續關注香港形勢,
形成一股真正外援力量.

真心希望篇文可以更進取, 更激昂
[/quote][/quote]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞