【眾籌】我地出咗final draft啦!!!!

2168 回覆
6886 Like 25 Dislike
真係覺得似小學生扭計,
得仲有無得改都未知
認同只將義士改返彩色
一黎好孤身作戰feel 要國際幫手
二黎突出我地有希望不怕強權
支持
1. 圖唔建議用黑白, 唔夠搶, 同意上面巴打用代表到香港塞滿人𠴱張, 夠震撼, 亦到題

2. 個 headline 用詞唔太好, 我地香港未去到要人地 save嘅地步, 同意巴打建議用類似 "We shall never surrender" 嘅爭氣 title

3. 最後應該加返 "call for action", 即係我地想睇到呢個廣告嘅人做咩? 點支持我地法?

4. 好多巴打都有提,篇文應該要 mention "why should they care", 如果對自己冇影響, why should I give a shit?!
其實設計越改會越柒
希望大家
集中完意見先一次過提出
先修定文案再等設計師改

明白唔少巴絲都好著緊今次登報
但係時間無多
冇咁多時間畀大家來來回回修改
請相信負責設計師嘅專業!!

利申:同行
又never surrender又要人save
唔好用save啦
鬼佬唔鍾意人地乞人幫同懦弱
搞咁大壇嘢, 集資幾百萬, 大會只係比啲咁嘅英文稿出嚟,

真心有啲失望。 水平約莫= AS Level Use of English
唔好意思 今次冇課到金
課唔切 估唔到咁快就達標

再一次講聲辛苦哂各位巴絲打
我地626見
NYT submit 左既話唔緊要
希望之後出個d可以再度度佢

我覺得個角度可以咁
講香港由回歸以來自由一直比中國侵蝕
民主亦冇好似當初基本法咁講落實
有好多洗頭艇 dq 送中等等
再咁落去好快變新疆
但係香港人唔會放棄
亦都希望世界可以同香港同行
爭取自由平等呢d基本人權

我覺得咁樣外國人睇到會buy d
好撚癲 真心支持
果然篇文太趕 愈黎愈多問題
Agger
你地真係好癲推啊!
好好,理智唔煽情,簡單講到發生咩事
希望香港會多d人關注
十分認同 你今日剩係講香港既事係根本唔關佢地事 但講到普世價值就會同受眾既距離拉返近
張黑白相中間 拎一個位做彩色去吸引人
例如 「撒回」張banner
想問有無tg group link
其實我地一路知道既資訊都好少

唔知你地同ny times幾時deadline
你地有幾多個設計

一黎就final draft ,你地個廣告係揹住二百萬零一人既民意架
我衣家只能hope for the best
作為一個男人我都好討厭
自由, 我從來唔會向人乞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞